Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
Panayotov91 avatar Panayotov91 7 Точки

Несериозно отношение към курса PHP Basics

Здравейте, 

Нямам за цел да се заяждам тъй като много харесвам СОФТУНИ и съм ви много благодарен за нещата който правите но отношението ви към курса PHP Basics е супер несериозно. Няма яснота къде да се качват домашните което е недопустимо според мен.

Другото което е в миналите издания също е пълно мазало. Там липсват цели лекции и записи.

Тагове:
3
PHP Web Development Basics
simeon10 avatar simeon10 218 Точки
Best Answer

Здравей, домашните се качват в инстанцията на курса. В момента имаме малко забавяне, заради външни фактори, но скоро формите ще бъдат отворени и ще бъдете компенсирани с времето за качване. :)

0
ZTimofeev avatar ZTimofeev 1 Точки

Здравейте,

Това относно домашните и джъджа е ОК, но е "бял кахър". Наистина обаче е добре да се помисли за лектора - колегата fencho е напълно прав, че на г-н Михайлов трудно му се получава, а и е видимо, че и на него лично му е тегава тази роля. Нямам нищо лично към човека и се извинявам, ако по някакъв начин това би го обидило. Но не всеки професионалист в работата си му се отдава да говори пред хора, това си е изкуство. И дарба.

Пиша всичко това, защото мнението ми за нивото на преподаване и методиката в СофтУни са на супер високо ниво като цяло и сега се получава малко неочаквана ситуация. Разбирам ако курса беше безплатен като в Телерик - никой няма претенции, щото за без пари - толкова! Но тук си плащаме и сме в правото си да искаме възможно най-доброто ниво на преподаване. 

0
20/09/2017 17:29:26
simeon10 avatar simeon10 218 Точки

Имате право за много от нещата, които казвате. Боян има много опит в софтуерната индустрия, но все още няма много опит в преподаването в СофтУни. В началото всички трейнъри сме допускали пропуски, така че ви моля да му дадете време и шанс да се отпусне. Аз вярвам, че със експерти в областта като Боян и Веселин курса ще се получи много добре. Притеснението е неизменна част от това да преподаваш по начина по който се преподава в СофтУни. Аз имам година и половина опит, и този период за мен отмина, но си спомням как се чувствах на първия си курс, така че моля ви - търпение.

 

Поздрави,

Симеон Шейтанов.

4
ZTimofeev avatar ZTimofeev 1 Точки

ОК, съгласен! Наистина май прекаляваме доста с мрънкането. Разбира се, че ще проявим търпение. Още веднъж искам да се извиня аз лично на г-н Михайлов, пак казвам, по никакъв начин не съм искал да прозвуча грубо. Просто ще се радвам да получим дабра основа, за да може по-нататък да се гради стабилно върху нея.

1
dvdty avatar dvdty 497 Точки

Виж https://softuni.bg/trainings/1555/php-fundamentals-january-2017#lecture-4522, води ги Иван Йонков, и са много добре обяснени.

След това имаше PHP MVC Frameworks - март 2017. В никакъв случай не ги гледай. Изключително зле от страна на всичките лектори, които се изредиха след Иван.

1
fencho avatar fencho 35 Точки

Присъединявам се към казаното по-горе и добавям:

  1. Лектора явно не знае че има и онлайн хора за който трябва да повтаря въпросите, преди да отговори.
  2. Като попита дали знаят какво е ........., въпреки че някой в залата отговаря нещо си ( не се чува какво) да го обясни, защото има и онлайн студенти;
  3. Покажете на лектора как се работи с програмата ZoomIt за да може да зумва екрана, а не да се „кьорим” пред мониторите и да се чудим какво е написал и на коя програма. Като стартира дадена програма, да обясни коя е и поне веднъж да обясни от край до край как се конфигурира и работи с нея.
  4. Обяснете му че  е  по-добре да седне пред компютъра и като говори за дадено нещо да го маркира с мишката за да можем всички да разберем за какво говори. На камерата му се виждат само краката и не се разбира какво точно показва.
  5. Инструкциите за инсталация на Xdebug са за стара версия, и само по дадените в презентацията, не може да се инсталира и дава грешка. Загубих 2-3 часа, да открия как се прави, как да си избера подходяща версия....Ако целта на упражнението е била да открием сами пътя, да знаете че сте я постигнали!
  6. Винаги в залата има някой, който да попита нещо откъсано, нещо за свръх напреднали.... Нека не си разпилява мислите да обяснява, а да се концентрира върху лекцията. След заниманието може да останат заедно да му обясни.

Като цяло личи че лектора Боян Михаилов несъмнено разбира от PhP, но не му се получава с преподаването. Пуснете му видео на Светлин Наков, Иван Йончев, Николай Банкин, Кристиян Памидов, Николай Рогчев, Иван Иванов и др. за да види как трябва да се преподава.

Нищо лично, но така не се прави!

Поздрави

4
20/09/2017 14:06:54
Thedi avatar Thedi 200 Точки

Да добавя малко feedback. Говори се за мазаници,а когато почне да пише нов код той започва да пише директно между стария и по някое време почва да трие след което пак пише и за мен лично това е мазаница. Би било да се изтрие всичко при положение, че от стария вече написан код не може да бъде използвано нищо. 

Разбирам,че за него е нещо ново и го давам като creative feedback.

1
20/09/2017 17:23:26
mihailovygmail.com avatar mihailovygmail.com 8 Точки

Здравейте,

Сърдечно благодаря за искрените коментари от страна на fencho и Thedi! Съгласен съм с това, което пишете.  Въпреки, че изкарах цял курс в Софтуни за трейнъри да прилагаш на практика това как трябва да се преподава пред онлайн и офлайн публика се оказа по-трудна задача, отколкото си мислех, защото има много детайли (fencho ги е изброил), които трябва да се вземат в предвид. До тук съм преподавал в малки групи, където съм бил в пряк контакт с аудиторията, а случая е съвсем различен.

Боян Михайлов

 

 

4