Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
Sirakov avatar Sirakov 4 Точки

Изпита?!?

Здравейте,

бих искал да ви попитам дали има и други хора, които споделят мнението ми относно проведения "изпит", а то е, че въпросите бяха изключително недобре, непрофесионално и елементарно зададени. Същото важи и за съответните отговори, част от които направо абсурдни, особено където имаше задължително "повече от един верен отговор".

Това е първият курс, който правя в СофтУни и съм изненадан от ниското ниво. Лекциите бяха отчасти информативни, но от изпитът и липсата на каквато и да е обратна връзка от лектори и модератори тук определено промениха начина, по който гледам на СофтУни.

Бих се радвал, ако някой изрази мнение, както и ако отговорите на въпросите биват публикувани.

Поздрави!

Тагове:
0
Въведение в Blockchain технологията 20/11/2017 19:23:19
IvayloNikolov avatar IvayloNikolov 14 Точки

Въпросите бяха доста зле формулирани на изпита, но самият курс поне за мен беше идеален. Всички лекции бяха доста интересни и добре проводени, за което трябва да благодарим на лекторите. Доста хора заявиха същото накрая на изпита също, с които комуникирах. 

За пример имаше въпрос, който трябваше да отговорим кое е най-важното за да минираме етериум и поради някаква причина имаше право на няколко отговора. Имаше и въпрос "кой е най-големият разход при минирането" и също не знам защо при въпрос за "най-големият" трябваше да избираме няколко отговора? Като цяло въпросите с няколко отговора бяха проблемни за мен. 

0
20/11/2017 23:24:23
Sirakov avatar Sirakov 4 Точки

Да, именно. Или например:

"Какво е ICO?" - повече от един верен отговор. Кой е вторият верен?

"Рисковано ли е да се инвестира в ICO проекти?" - повече от един верен отговор. (тук отговорите бяха нещо от сорта на Да, Не и Не, защото са защитени със закон.) - Кой е вторият верен?

И други въпроси в този контекст.

Иначе лекциите бяха ок, но, понеже бях онлайн, очаквах поне да мога да задавам въпроси. Все пак това беше основната причина да се запиша на курса. Отделно в повечето лекции въпросите на присъстващите не се повтаряха от лектора.

Иначе си прав, получихме ценна информация и благодаря на лекторите затова!

0
21/11/2017 10:51:03
Lyubo avatar Lyubo 172 Точки

Колега не се оплаквай, въпросите били объркани, не добре формулирани, елементарно зададени и т.н. , и аз от заглавието на темата ти и от поста ти не разбирам абсолютно нищо, но не се оплаквам. Но хайде ще ти дам 1-2 съвета, първият е да си редактираш заглавието на темата че във момента се чудя за какъв изпит пишеш, за изпита по Биология или за изпита по География, вторият ми съвет е да редактираш и поста си, и да напишеш кой въпроси от изпита са те затруднили, със какво са те затруднили и какво не си разбрал от въпросите или отговорите.

 

п.п. "повече от един верен отговор"  - Това е въпрос при който ти дават 4-5 отговора и 2-3 от тях са верни, ти трябва да избереш само верните отговори, на изпитите на Cisco, Microsoft, Linux и т.н. е пълно със такива въпроси.

0
Sirakov avatar Sirakov 4 Точки

За изпита по география се интересувам, колега. Мерси!

1
IvayloNikolov avatar IvayloNikolov 14 Точки

Изпита е сложен в категория "въведение в блокчейн технология". Така че такива подмятания за изпити по биология, география и т.н са леко казано неуместни. 

Колкото за "повече от един отговор" мисля, че на момчето му е повече от ясно какво значи повече от един отговор. Ако беше прочел останалите 2 мнения в темата щеше да разбереш за какво говорим. Чукча писателне читател.

1
22/11/2017 01:37:47
krasial3 avatar krasial3 0 Точки

Потресаващо ниско ниво на въпросите,част от тях напълно неадекватни...

0
Georgi_M_Georgiev avatar Georgi_M_Georgiev 4 Точки

Sirakov, за съжаление няма как да не се съглася с написаното от теб. Нивото беше изненадващо ниско, мнение споделено и от няколкото човека с които посещаваме заедно курса.

Все пак това е първи подобен курс. Вероятно хората създали въпросите нямат много опит, те просто са добри в друго и очевадно не са се постарали много. Курса се водеше от много лектори и вероятно всеки е дал по няколко въпроса. Явно не е имало някой в ролята на редактор, с опит във формулирането на въпроси за изпити, да погледне всички въпроси преди да ги засилят към нас..най-малкото да ги изчисти от неправилно формулирани граматически въпроси, да избегне двусмислиците и т.н.

Затова пък софтуни пускат анкети, да споделим идеи и мнения как да се подобрят нещата.

1