Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
AlucardDracula avatar AlucardDracula 405 Точки

Мисля че няма да има професия Python developer скоро тъй като според статистиката на softuni търсенето е малко. 

По-добре започни със C# или Java, защото тех(лично скоро не съм виждал на Java) и професионалните модули са на тези езици.

Иначе можеш да учиш и сам python като решаваш задачите за C# / Java на python, но проблема е че няма да можеш да видиш всичи тестове на задачите(говоря за задачите от тех модула и нагоре).

0
06/12/2017 18:38:43
TonyDimitrov avatar TonyDimitrov 27 Точки

Аз уча в СофтУни и съм минал 2-3 модула но ми беше просто любопитно за Python. 

Благодаря за отговора.

1
ivaylo.nichaev avatar ivaylo.nichaev 1 Точки

Всъщност има доста обяви за работа с python... Мога спокойнo да кажа, че колкото са обявите за C# толкова са и за Python. Просто ми е направило впечатление, че в softuni предпочитате и преподавате основно C#, което честно казано е малко като пробутване на езика.

Аз лично предпочитам Python и затова ако записвам някъде за по-интензивно изучаване на езика (Python), определено няма да е в softuni.

0
AlucardDracula avatar AlucardDracula 405 Точки

Ако искаш можеш да погледнеш видеата от фейсбук страницата на софтуни ТУК.

В тях Наков отговаря на много въпроси от хората, но като го гледах на живо беше казал че за python, c ,c++ търсенето е малко на параза и затова нямало такива професии.

И аз например имам интерес към C защото е бърз и може да направиш много неща с него тъй като основата на C++ e на точно на този език. Има програмисти дето пишат андроид приложения на C++ защото е по-бърз от Java-та, но няма професия нито за C, нито за C++ smiley

1
06/12/2017 19:02:21
villyjord avatar villyjord 174 Точки

Само липсва Python Advanced и де факто я имаме специалността, може и да не се формализира...btw, май имаше идея да имаме изборен и по Django (седеше в проекто програмата за есента известно време), предологам, че ще се появи по-нататък.

0
06/12/2017 17:59:52
Vincent avatar Vincent 11 Точки

Мен ми е любопитно нещо друго, за което мисля да пусна тема, но в момента нямам време. За по непополурянтипе езици не може ли да се запише по едно видео и да речем да има професия Python, но тя да не се води всеки път наново, а да има един курс (запис) и които е решил да ползва Python примерно в Programming Fundamentals да гледа записа с Python и съответно да ходи на изпит с Python. Мисля, че това няма да костгва почти никакъв ресурс на СофУни, а ще привлече много хора, които се интересуват от езици извън основните 4.

2