Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
christian.penchev avatar christian.penchev 0 Точки

Въпрос относно провеждането на изпит

Здравейте,

 

Записал съм се онлайн форма на обучение за Programming Basics C$ Януари 2018, просто, защото лаптопа ми не е досатъчно мощен да подкара Visual Studio. На изпита на компютри на университета ли работим или на собствения си лаптоп, защото това би било проблем за мен.

Благодаря предварително за отговора!

0
Въпроси за SoftUni
svetoslav_0 avatar svetoslav_0 1005 Точки

Мисля, че на изпита ще можеш да работиш с един от техните компютри, но предварително трябва да заявиш. Ако не се лъжа в един от имейлите преди самия изпит има линк за това. Но все пак имай предвид, че ако няма къде да си правиш задачите, дори от къщи, няма много смисъл. Голям процент от знанията се придобиват докато пишеш код. Успех :))

2
Josax59 avatar Josax59 18 Точки

Да, вярно е. Както ще разбереш и по време на курса, най-важна е индивидуалната работа. Постоянно го повтарят лекторите. Можеш да пробваш с интернет алтернативата .NET Fiddle, не е като Visual Studio, но пак става. На първия урок ще ти кажат вероятно за него и за някой други алтернативи които има.

Успех и от менwink

0
bpkostov avatar bpkostov 6 Точки

Здравей,

Използвай .NET Fiddle, за да се учиш. Инсталирай Visual Studio 2017 само с необходимото за курса, версия 2017 е сравнително лека.

В противен случай може да търсиш лаптоп от СофтУни, но предварително заяви с каква програма ще работиш, тъй като не на всеки има нужния софтуер, не на всеки лаптоп той е лицензиран и т.н.

0
AlucardDracula avatar AlucardDracula 405 Точки

както колеги са отговорили:

на изпита е желателно да си носиш лаптоп, защото не всички зали имат компютри.

 

за да програмираш на C# не ти трябва задължително Visual Studio 2017, всяка версия ще ти върши работа, например аз използвах Visual Studio 2013 до C# Fundamentals модула.
Можеш да използваш SharpDevelor (ЛИНК), което е доста лека и поддържа дори Windows XP, но ако не ти хареса имаш и MonoDevelop като алтернатива.

0
dkunev avatar dkunev SoftUni Team Moderator Forum Admin 512 Точки

Здравейте christian.penchev,

Една седмица преди изпита, всички курсисти, които са заплатили, ще получат имейл с подробна информация, относно провеждането на изпита и възможност да се запишат за зала. В някой от залите ни има настолни компютри и ще имате опция да изберете настолна машина.

Поздрави,

Митко

0