Нов проект - Българска Linux дистрибуция за програмиране/домашно ползване.
Здравейте, колеги! Аз съм почти 15 годишен, не мога да кажа програмист, но ентусиаст по всичко свързано с технологиите.
Занимавал съм се с няколко малки проекта, но планирам по-голям и мащабен от всички до сега. Имам голяма антипатия към Windows и все повече започвам да се занимавам с Linux като в момента съм се решил да направя CentOS базирана БЪЛГАРСКА дистрибуция насочена към нормалените потребители и разбира се за нас, които имаме интерес в програмирането. Имам опит с това като преди съм правил, но насочена към мен самия с работите, които аз бих искал да има в една дистрибуция, но сега съм решил да бъде нещо мащабно. Ще се старая да е максимално лека с добавени всички неща, от които потребители биха имали нужда, за да може да бъде използвана пълноценно след самото инсталиране и нещата за донастройване да бъдат сведени до минимума. Ще бъде напълно безплатна с направен впоследствие сайт.
Главното нещо заради, което се обърщам към Вас е да ви попитам дали бихте имали интерес към нещо такова? Отворен съм от към идеи какво бихте искали да има тя, какво да съдържа. Всяка помощ е добре дошла :) , който иска да обменим опит и да участва в този проект може да изяви желание тук във форума и да се свържем.
Благодаря за вниманието, приятно кодиране на всички колеги :) !
Здравей,
Базовата дистрибуция не съм я решил още просто CentOS беше най-лесната за, която се сетих.
Приемам всякакви предложения за дистрибуция. Като персонално ти благодаря за това, че искаш да помогнеш, ще го имам в предвид като се стигне до направата на сайта.
Поздрави. :)
Здравей,
когато си готов ще го обсъдим.
Поздрави !