Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
Adrian.Bozhankov avatar Adrian.Bozhankov 9 Точки

Точки за форум активност

Здравейте, извинявам се ако вече има такава тема, но не успях да я намеря.
Въпросът ми е някой знае ли какъв точно е алгоритъма за получаване на точки за форумна активност? Например: 1 vote up = 1 точка, 1 best answer = 5 точки и т.н., и ако е така не може ли много лесно да се трупат точки от off topic теми, които горе-долу са колкото темите за курсовете/към момента активен само C# basics/, и съответно да се получават бонус точки на изпита за 'trash talk', а не за форумна активност свързана с курсовете.
Благодаря предварително за отговоря.

Тагове:
3
Въпроси за SoftUni
VGeorgiev avatar VGeorgiev 1385 Точки
Best Answer

Имаме функционалност, която смята точките по наша система. Броя на точките не е от най-голямо значение. Гледат се и други работи. Имаме достатъчно информация за да дадем точки на хората, които се стараят и оставят полезни и смислени коментари и да не дадем на тия които пускат безмислени теми.

3
ivaylo.yanchev.5 avatar ivaylo.yanchev.5 80 Точки

Колегата Samuil Petrow ми беше отговорил на този въпрос в друга тема:

"

+ Vote = +1 точка

- Vote = -1 точка

Като за бонуса към оценката трябва да се пише в съответния раздел на курса (В случая за подготвителния - "C# Basics")

"

5
kostadin.ivanov.52 avatar kostadin.ivanov.52 32 Точки
Форумната активност се взима под внимание, когато си на ръбът от оценката, която ти трябва примерно.. Аз лично не смятам, че организаторите ще приемат някого в университета, щот' е щракал с пръсти в форума . Тоест ако заслужаваш да си вътре - ще си : )
3
ZloboMiR avatar ZloboMiR 50 Точки

Затова се използва изразът "при равни други условия". По Закона на Мърфи е доста вероятно да си на ръба. :)

2
beBoss avatar beBoss 507 Точки

Като дойде време да се гледа форума, ще гледат какво си писал, не само колко точки имаш. Тоест ако пишеш малоумни коментари, спамиш, и се държиш като първия селяннин, познай колко процента ще имаш.

1
mmddimitrova avatar mmddimitrova 433 Точки

Здравей,

Точките са :

+ Vote = +1 точка

- Vote = -1 точка

Best Answer = +10 точки

Но дори и да си събрал най-много точки, пак не е гаранция, че ще имаш 10% бонус. СофтУни са си направили алгоритъм, който отчита много неща освен точките. Важно е да даваш смислени отговори и да се стремиш  да си полезен на колегите си, а не да им обясняваш колко са зле, тогава няма да имаш от какво да се притесняваш.

Форумната активност се прибавя задължително към оценката, не е при специални обстоятерлства както беше написал друг колега.

Дано съм била от полза,

Поздрави! :)

9
milen8204 avatar milen8204 296 Точки

До колкото разбрах, по off topic теми не се трупат бонус точки. Трупат се само по форума на курса, който си записал. Тоест към настоящия момент е C# Basics.

1
Nettech avatar Nettech 4 Точки

Ти ги разбий на изпита пък те нека си щракат :)

4
charlike avatar charlike 114 Точки

Те може да си се трупат навсякъде, ама само на едно място имат значение. Макар че се съмнявам да седнат да ни броят точките, които имаме точно от този форум (в случая C# basics). А и това са супер много данни и релации, и зависимости. Все си мисля, че гледат общо за ориентир и поведение. Колкото да няма някакъв образ с минус 2000 примерно, затова е направена, според мен. :)

1