Loading...
IlianStefanov2003 avatar IlianStefanov2003 -7 Точки

Задача Частно

Здравейте,

Имам проблем с ето тази задачка

Не знам как да яреша- трябва да я реша с цикъл он без масив. Стигам од деленето на едното число на другото нео не знам как ад ес закръгли до броят на знакът който си определил в програмата по-горе

Ето го и условието на задачата: /ЧАСТНО/ Дадени са A, B, N (B?0, 1<=N<=1000). Да се намери частното A / B и да се отпечата на екрана, закръглено с N цифри след десетичната запетая. 
Изход (примерен): 
Частното на числата 22 и 7 с 10 цифри след запетаята е 
22/7 = 3,1428571428 

Очаквам помощ и може малко обяснения- все забравям и не смъ научил как се закръгляше до определен знак де.

Тагове:
0
Programming Basics
dvdty avatar dvdty 497 Точки

Дай да видим твоето решение, да го коригираме :)

0
TeodorStefanovPld avatar TeodorStefanovPld 1274 Точки

double a = double.PArse(console.readline());

double b= double.Parse(console.Readline()); 

int n=int.Parse(console.Readline());

double result=a/b ;

Console.WriteLine($"{result:fn}")

иначе варианти много math.round(result,10)  или както и по горе ти показах и много други

0
12/06/2018 21:18:41

Само да питам няколко въпроса: 1- защо е този долар?

2- fn беше за закръгляне нали?

3- тази задача задължително ли трябва да се реши без цикъл?

4- с цикъл може ли дас е реши щото задачата ми е от категория задачи с цикли но без масиви-ще ти пратя скрийншот просто

и 5- N трябва да е всъщност userа да си избере колок цифри след запетаята да закръгли числото.

0

пробвах програмата ама извежда следното: +fn+-що така?

ето скрийншот: http://prntscr.com/julcau

това е кода на програмата: http://prntscr.com/julch8

0

по-принцип да но компилатора екстраполира : затова няма да стане така, варианта е math.round(result,n),изключих че :

е чак задължително не но условието ти не изисква цикъл цикъл се ползва като имаш примерно н-брой входове, примерно 10 15 20 и при всяко стартиране на програмата задаваш различния брои.

Ако дадеш условието може да видим дали не е за цикъл но така както си го описал не изисква цикъл.

И да n e числото което с което искаш да закръгли потребителя.

$  казва на crl този стринг не го пипай принтирай го както съм ти казал.това което е {} вътрешните скоби.https://pastebin.com/bqxUsp3F ето така е работещо

0
kolioi avatar kolioi 641 Точки

Ами припомни си от математиката как се делят две цели числа, например 22 / 7 smiley

1. делим 22 на 7 и записваме(отпечатваме) частното 3

2. пишем(отпечатваме) десетичната точка/запетая

3. намираме остатъка от делението на 22 и 7 (получава се 1)

4. умножаваме 1 * 10 и делим на 7

5. записваме(отпечатваме) частното 1

6. повтаряме точки 3, 4 и 5 N  на брой пъти

Това е. Код на C++

0
17/06/2018 10:57:49

колега честно,поне условието да беше видял,не му искат цикъл и не всичко е математика в коденето :Д а и колегата иска с# гледал съм ти разни постове ок разбираш ги нещата ама не всичко e математика помага но ако беше само тя 90% от devs нямаше да го работят това,а и с++ e не особено приятелски за новобранци или ти смао на него можеш да пишеш?

-1
kolioi avatar kolioi 641 Точки

Напротив, колега, много ясно е написано "ТРЯБВА да я реша с цикъл он без масив" (оригиналния правопис е запазен). Ама както се казва в оня виц, "чукча не читател, чукча писателlaugh

Иначе си прав, C++  е труден за новобранци smiley

0
15/06/2018 13:41:18

виж по-долу където е снимал задачата... но да по-лесно е да се спами.накрая го помолих и качи самото условие... както и да е на форума станахте всички разбирачи научихте малко код и всеки стана бог....

даже ще ти го кача да го видиш  

https://image.prntscr.com/image/n61lVn7sRveJd45WaxYQIA.png

0
15/06/2018 11:19:51

Написах с N но виж какво извежда-хммм

http://prntscr.com/jvy043

0

и задачата е такава-питай учителката ми защо е измислила да може да се закръгли до толкова голямо-пратете кода че трябва до днес на обяд да съм готов с нея-

аз мога да пратя кода тук за да видите и да кажете какво да редактирам-хайде така ще го направя

пращам ив кода а вие напишете какво да редактирам-окей?

using System;

public class Program
{
    public static void Main(string[] args)
    {
        int n = int.Parse(Console.ReadLine());
        for (int i = 0; i < n; i++)
        {
            double a = double.Parse(Console.ReadLine());
            double b = double.Parse(Console.ReadLine());
            double result = Math.Round((a / b),n);
            Console.WriteLine(result);
        }

}
}

0
Можем ли да използваме бисквитки?
Ние използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Можете да се съгласите с всички или част от тях.
Назад
Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият. Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание. Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Рекламни
Използваме бисквитки, за да измерваме маркетинг ефективността ни, броене на посещения, както и за проследяването дали дадено електронно писмо е било отворено.