[Homework] КПК - Code Formatting
Здравейте,
ето моето домашно по първата ни тема: Homework
JavaScripta, PHP минаха леко, но на C# идея си нямам какво искаше да направи автора с тия торби с предмети иии попромених малко, не знам колко ще работи така де...
Има едно нещо в което се убедих, а преди се чудех "какво толкова?!" - Да използвам табове....в едитора изглежда добре, но като качих в хъба и излязоха разликите : )
Супер, мерси за забележката !
Относно твоето домашно, в Java имаш някои функции с фигурна скоба на долния ред, а на други на същия - сигурно знаеш, че трябва да е на същия.
Оставените public полета в events.cs мисля че се водят като грешка макар и не при форматирането специално, но като упражнение не е лошо да се огледа всичко.
Също така за Multidictionary i SortedBag предположих, че се има впредвид или generic dictionary (IDictionary) или просто Dictionary, а е multi защото съдържа 2 елемента или нещо такова.
За сортираната торба същата логика - мисля че става на въпрос за SortedSet.
Отново на c# кода - на 32-ри ред нищо, че имаш само по 1 statement трябва да сложиш скобки.
На 47-ми например и на няколко други места трябва да разделяш логически групите statements.
Инициализацията е друго от Append а той е различно действие от if ()
На PHP - на 2-ри ред е излишен този празен ред и отново разделяне на логическите блокове.
В Java - явно заради този проблем, който описах по-горе с табовете - на 36-37 ред всичко се е разместило, на 63-ти има някакъв висящ return.
Цецо, 104 ред от collections.java, мисля че това цялото не е коментар, но може и да греша.
Благодаря ви колеги, благодарение на коментарите ви пооправих още няколко неща.
Валери,
относно празните редове, много трудно е да кажеш дали е сложен правомерно или не. По тази причина се въздържах от коментар на твойте празни редове. Ако ти виждаш една логика, аз може да виждам друга. Особено ако кода не е наш и е изваден от някакъв контекс. Все пак ти благодаря. Някои от забележките наистина са уместни и ми помогнаха.
Илия,
не грешиш наистина това не е коментар. Признавам, че в този код някой доста се е постарал и го е разбъркал доста дебилски.