Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
nakov avatar nakov SoftUni Team Trainer 5297 Точки

[Teamwork] JS Apps - записване за екипна работа

Колеги, по молба на част от учащите пускаме предварително записване и условията на екипните проекти по JavaScript Applications. Това е следващият курс в ниво #2, който започва на 17 ноември след изпита по JS OOP.

Заданието включва изработка на клиентско JavaScript приложение, което съхранява данните си на отдалечен сървър и комуникира с него през REST услуги с AJAX, примерно блог система / форум / фото албум / аудио албум.

За съхранение на данните не се очаква да пишете сърърна част, а да ползвате готово облачно решение от типа Backend-as-a-Service (BaaS), каквото е Parse.com. Ще имаме обучение за него.

Пускаме записването за екипни проекти още сега, за да имате повече време за сформиране на екипи и работа по проектите.

2
JavaScript Advanced 10/12/2014 00:42:37
RoYaL avatar RoYaL Trainer 6846 Точки

И тук ли сформирането на екипи ще е от системата, или ще е като на Юнити курса? Ако е от системата, по-ранното пускане на записванията (вече се записах) дали ще повлияе и на по-ранно разпределяне в отбори?

1
Petya avatar Petya 2461 Точки

Unity 3D курса беше изключение (даже не точно, тъй като хората много трудно се организират и ще пуснем след малко записване за teamwork през системата, за да сформираме ние отбори за хората, които си нямат).

Тоест, сформирането на екипи за JS Apps ще е пак от системата, да. По-ранното пускане на записването ще доведе до по-ранно приключване на записването и съответно разпределяне в отбори.

2
ttitto avatar ttitto 1154 Точки

Моят скромен опит от около 9 отборни проекта говори, че отборите се събират за максимум 3 дни. Наблюдава се по-голяма активност до момента, в който се вземе решение какво ще се прави. И след това в скайп групата настъпва гробно мълчание. 

Хубаво е, че отборите ще се сформират по-рано, но МОЛЯ вземете мерки несериозните колеги да не могат да участват и да демотивират останалите участници. В последния ми отбор имаше разпределен човек, който още от първия тиймвърк беше докладван че не е участвал (знам защото тогава бяхте забравили екселския файл в SVNa след като беше попълнен). С него дори не успяхме да се свържем, а какво остава да помага в проекта.

На такива хора, ако се запишат, просто им дайте сами да направят един проект и да го защитят и ако се справят ги пуснете в следващия отборен проект на общо основание. 

2
RoYaL avatar RoYaL Trainer 6846 Точки

Според мен на отборните проекти тежестта трябва да се вдигне почти колкото на изпита, съответно ако не участваш в отборен проект да имаш шанс да минеш малко над зоната на изпадащите с добре направен изпит, но ако се запишеш и си несериозен и не участваш и събереш минус точки да изпадаш, така ще се отсеят колегите, които системно записват отборни проекти и не участват в тях. Защото не намирам за нормално, човек който е толкова несериозен да е стигнал толкова далеч в обучението. Има два варианта - или не е годен да е това ниво, или ще се вземе в ръце и ще стане по-сериозен и респективно качеството ще се вдигне.

0
Karlie avatar Karlie 438 Точки

До кога е срокът да кажем искаме ли да участваме или не?

2
Petya avatar Petya 2461 Точки

До 17 ноември, в 14:00 ч. Ще получите повече инфо по мейл след малко.

2