Проблем със Math.round , Задача: лице на триъгълник .
Здравейте ! Опитвам се да реша " Задача: лице на триъгълник " , от учебника по програмиране за Java , но след като се опитам да сложа двойката в Math.round , за да ми закръгли и отпечата до 2 те цифри след детичния знак IntelliJ ми казва cannot resolve method ' round (double , int ) ' . Защо се получава така , и къде бъркам ? Това ми е кода :
import java.util.Scanner; class Triagle
{ public static void main (String[]args){ Scanner scanner = new Scanner(System.in); double a = Double.parseDouble(scanner.nextLine()); double h = Double.parseDouble(scanner.nextLine()); double area = a*b/2 ; System.out.println(Math.round(area, 2)); } }
П.П : След известно ровене в интернет намерих как да реша проблема . :) . Тук ми е била грешката Math.round(area*100.0)/100.0) . Math.round , приема само един параметър и го закръгля до цяло число . Съответно , за да го закръгли до втория знак след запетаята умножаваме по 100.0 полученото число след формулата , и после го делим на 100.0 и получаваме резултата до втората цифра след десетичния разделител . :)