[Exam] JS OOP - Впечатления от изпита

Кръстих темата банално, но не искам това да бъде просто поредната тема за впечатления от изпита, а по-скоро чрез дискусия да открием къде са проблемите за постоянно понижаващите се общи резултати (по мои наблюдения, дано греша). Това не е тема, в която да обсъждаме кои тестове не са ни минали и защо, а цялостното ни представяне и организация.

- Защо се случва така?
- Как оценявате представянето си на изпита? Вярно, че автоматизираното тестване е едва 50% от оценката, но е странно да има толкова много хора с нулев резултат.
- Споделете как се подготвяхте за този изпит, учехте ли изобщо?
- Какво ви помага най-много: лекции, домашни или подготовките за изпита?
- Какви бяха очакванията ви, оправдаха ли се? 

Въпросите са към всички, независимо дали имате максимум точки или не. Просто наистина се изненадвам от това, което виждам в judge-а като резултати.

Според мен този изпит беше лесен - почти всичко беше същото по аналогия от подготовките. Останалото беше валидации и съвсем малко мислене. Тук по-скоро времето изтича много бързо и не е достатъчно, за да помислиш за най-забутаните тествоте какви може да са. Явих се още в сряда на изпита и по-скоро се надявах на знанията си по JavaScript, а не на ООП като принципи. Мотивация не ми липсваше - от JavaScript Basics недоволството си имам fuel още...

Както обичайно - не отделях време за гледане на лекциите, но някак си в тези 3 седмици дойде разбирането за някои наистина важни концепции. Преди не знаех как точно става разделянето на модули, но успях да го упражня с домашните. На моменти много се ядосвах, че правим безсмислени неща (моля, стига сте давали shapes за упражнение по ооп!!! x.x това е най-скучната задача евър), но чрез ООП като цяло разбрах как работят някои патърни, как може да си напишем собствена библиотека, по-лесно ми е да разбера backbonе и knockout сега. Дори като пиша нещо друго на JavaScript, се хващам, че пиша класове, докато преди не го правех. 

И в тази посока мога да добавя, че който не харесва JavaScript, следващите 2 курса за него ще са голяма мъка... как ще се справите с това? :) Каква е мотивацията ви занапред?