Loading...
svetlyoek avatar svetlyoek 20 Точки

задачи от типа на : Sequence,MaxSequence...(Lists,Arrays)

Здравейте.Много ще се радвам,ако някой ми обясни нагледно чрез коментиран код или по някакъв друг начин решаването на задачи от подобен тип(намиране на Sequence или MaxSequence от лист/масив...).Много се обърквам в логиката и кода и са ми много гадни за решаване и писане.Благодаря ви.

Тагове:
0
Fundamentals Module
sevgin0954 avatar sevgin0954 557 Точки

Обясни по подробно условието

0
11/01/2020 14:02:14
svetlyoek avatar svetlyoek 20 Точки

Имам предвид задачи от сорта на тая:

Write a program that finds the longest sequence of equal elements in an array of integers. If several longest sequences exist, print the leftmost one.

Examples

Input

Output

2 1 1 2 3 3 2 2 2 1

2 2 2

1 1 1 2 3 1 3 3

1 1 1

4 4 4 4

4 4 4 4

0 1 1 5 2 2 6 3 3

1 1

0
sevgin0954 avatar sevgin0954 557 Точки

Обхождаш масива с цикъл и сравняваш текущото число със следващото или текущото с предишното и ако са еднакви си увеличаваш променливата currentLength с едно а ако не са значи поредицата с еднакви числа до която си стигнал е свършила и е с дължина currentLength и проверяваш дали е по дълга от най дългата до сега поредица и ако е е заместваш.

https://pastebin.com/6gp2T7sx

Едит: този код не работи за 4 4 4 защото правя проверка дали currentLength > bestLength само като поредицата приключи а ако всички са еднакви никога не приключва може да преместиш проверката след като увеличаваш currentLength

0
07/03/2019 11:21:30
Можем ли да използваме бисквитки?
Ние използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Можете да се съгласите с всички или част от тях.
Назад
Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият. Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание. Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Рекламни
Използваме бисквитки, за да измерваме маркетинг ефективността ни, броене на посещения, както и за проследяването дали дадено електронно писмо е било отворено.