Loading...
Again_89 avatar Again_89 0 Точки

A compile time error за задача 02. Array Manipulator от Programming Fundamentals Sample Exam II - October 2016

Здравейте колеги!

Ще съм много благодарен ако някои ми обясни защо се получава дадената грешка и как може да се оправи, при мен всички тестове минават(в условието са достъпни и тестовете), но когато събмитна кода ми излиза Compile time error :

Compiled file is missing. Compiler output: ...\tmp250C.tmp(126,79): error CS1061: 'IEnumerable<int>' does not contain a definition for 'TakeLast' and no extension method 'TakeLast' accepting a first argument of type 'IEnumerable<int>' could be found (are you missing a using directive or an assembly reference?)
...\tmp250C.tmp(139,79): error CS1061: 'IEnumerable<int>' does not contain a definition for 'TakeLast' and no extension method 'TakeLast' accepting a first argument of type 'IEnumerable<int>' could be found (are you missing a using directive or an assembly reference?)

Проблема идва от редове 126 и 139, където съм използвал метода TakeLast()

условие: https://judge.softuni.bg/Contests/Practice/Index/332#1

ето и моя код: https://pastebin.com/qp3vEkg5

Благодаря предварително за отделеното време и чакам с нетърпение вашите коментари!

Тагове:
0
Fundamentals Module 07/03/2019 13:19:13
vgivanov avatar vgivanov 42 Точки

Компилатора казва, че няма дефиниция за този метод TakeLast. Пробвай да премахнеш употребата му.

0

Колега то е ясно, че проблема идва от използването на метода TakeLast(), задачата съм я решил и без него, но ми е интересно какъв е проблема и защо judge не приема решението с използването на конкретния метод.

0
vgivanov avatar vgivanov 42 Точки

Няма как да се оправи. Компилатора който се позва в judge за тази задача е по-старата версия - .NET Framework. Mетода който ползваш е за новия компилатор .Net Core и не е наличен в случая. 

0

Благодаря колега, и аз точно това си мислех, но се чудех дали е така!

Мерси за отделеното време!

0
Можем ли да използваме бисквитки?
Ние използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Можете да се съгласите с всички или част от тях.
Назад
Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият. Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание. Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Рекламни
Използваме бисквитки, за да измерваме маркетинг ефективността ни, броене на посещения, както и за проследяването дали дадено електронно писмо е било отворено.