Loading...
rvmladenov avatar rvmladenov 293 Точки

Ниво #3 - Въпроси, очаквания, програма ?! ...

Здравейте на всички.

Потърсих малко из форума, но никъде не можах да намеря каквато и да било информация за ниво 3(не знам, може и аз да не съм го видял).

Ще може ли някой от екипа на СофтУни да уточни каква точно ЩЕ Е програмата за ниво 3, тъй като за сега нищо, което е било обявено е било спазено

Също ще е супер, ако се споделят и някакви други полезни благинки или каквито и да било други неща, които смятате, че ще има за хората решили да продължат.

... в този ред на мисли - ще сглобявате ли QA Fast Track, както беше споменато в последната лекция от КПК курса .... като цяло, излейте си душата :)

Тагове:
18
Въпроси за SoftUni 22/01/2015 13:35:19
nakov avatar nakov SoftUni Team Trainer 5295 Точки
Best Answer

Програмата за ниво #3 (бази данни и уеб приложения) е силно оринтирана към практиката и това, което фирмите търсят при кандидатстване за работа:

Databases

• SQL, Relational Database Design
  • MS SQ Server, MySQL
  • NoSQL Databases: MongoDB & Redis
  • Exam: Writing SQL queries (automated judge system)

Database Applications

• ORM Technologies
  • Entity Framework (EF)
  • Hibernate (in the Java world)
  • Other ORMs
  • Teamwork project: DB application accessing multiple data sources
  • Exam: Practical project + defense

Web Services & Cloud

• Creating REST Services (with ASP.NET WebAPI)
  • Cloud technologies and platforms
  • Deployment of REST services in cloud environment
  • Teamwork project: REST service in the cloud
  • Exam: Writing a REST service (automated judge system)

Web Development Basics

• Writing Web apps without framework
  • Creating your own Web app framework
  • Teamwork project: Create a simple Web app
  • Exam: Creating a simple Web app

ASP.NET MVC

• Building Web applications with ASP.NET MVC
  • MVC project structure, models, views, controllers
  • Working with data: implementing CRUD operations
  • Teamwork project: Create data-driven ASP.NET Web app
  • Exam: Building a Web app

Курсовете следват един след друг, по 3 занятия седмично. В края на всеки курс има изпит или проект. Последните два курса са свързани, т.е. последният е продължение на предходния.

Определено ниво #3 ви дава най-голяма част от всичко, което ви трябва, за а стартирате работа като програмисти.

25
arsoman avatar arsoman 419 Точки

Здравейте, а дали има вариант с тези проекти, където ще бъдат по някои от курсовете, защитите им да бъдат както AngularJS изпита, тоест онлайн защита? Това е доста удобно за онлайн-студентите и много ще се радваме, ако има такава възможност!

3
rvmladenov avatar rvmladenov 293 Точки

Изглежда, че ще бъде забавно и интересно.

А колко време е предвидено за това ниво ?

0
VGeorgiev avatar VGeorgiev 1384 Точки

Възможно е отново да има индивидуални проекти за някой от курсовете. Дали ще бъде проект изпита или не ще се решава при започването на курса и шанса е 50/50, като това може да се случи евентуално при последните 2 курса.

Времето предвидено за нивото е около 4 месеца, но ще го обсъждаме отново. Има вариант да е малко повече от предвиденото.

8
22/01/2015 15:21:35
Anita avatar Anita 360 Точки

За сега това е информацията която има в www.softuni.bg. A дали ще бъде спазена програматa на 100% това ще видим до края на ниво #3.

Ниво 3 - бази данни и уеб приложения    
- Databases     
- Database Applications     
- Web Services & Cloud     
- Web Development Basics     
- ASP.NET MVC

Разписание за провеждане на занятията от Ниво #3 (в продължение на 4 месеца), като започва на 2 февруари:

·         Всеки понеделник от 18:00 до 22:00 часа;

·         Всяка сряда от 18:00 до 22:00 часа;

·         Всеки петък от 14:00 до 18:00 часа

6
28/01/2015 15:17:19
ttitto avatar ttitto 1153 Точки

Трето ниво също ли ще бъде 5 месеца?

Така като гледам програмата няма да е никак лесно. Интересно ще е как ще бъде разпределено времето между курсовете и до колко ще успеем да научим ASP.NET за толкова кратко време?!

Искрено се надявам да няма пак някой разтеглен курс през цялото ниво, защото подготовката за такива курсове винаги отстъпва на наложащите задачи.

16
arsoman avatar arsoman 419 Точки

Подкрепям ttitto, такъв разтеглен курс, особено ако е сложен е истински бич...Моля за повече инфо, защото за второ ниво нещата се промениха, принципно нямам против промените, все пак от Софтуни знаят най-добре, просто е добре да знаем какво ще се учи...

3
Matrix avatar Matrix 1092 Точки

Абсолютно! Карането на важен курс паралелно  за пореден път се видя доколко е добра идея - на изпита по КПК от 300 души се се явивили 200... Да, курсът е бил 4 месеца във времето, обаче през това време си течаха другите курсове от програмата и те определено не бяха от ранга на "Personall skills" или "HTML и CSS".

Казвам "за пореден път се видя доколко е добра идея", тъй като мой приятели ми разказаха как е протекъл КПК изпита миналото лято в Телерик - еми същата работа. Народът копае здраво за да се пребори с идиотщините на JS, а КПК-то все остава в страни и така до деня на изпита, където става тегаво вече. Ясно е че нещата трябва да се случат интензивно, но пък и не е зле да се помисли и за качеството. Иначе давайте да бухаме по 10 курса на семестър и да кажем, че сме минали през материала, ама какво реално сме научилиии... Започнаха да  зачестяват реплики от рода на - "Ама не сте ли го учили това, не сме го спонавали на лекция? Как така? Нямахте ли го за домашно там някъде да си го погледнете?"

Нямам идея какво представляват дисциплините от Ниво 3 и как са като трудност, но наистина ASP.NET MVC ми звучи бая обемно, така че за един месец ако го претупаме, курсът по Angular сигурно ще ни се стори направо песен :D Не знам.

СофтУни има една седмица да седне на кръгла маса и да обмислят добре програмата, преди да ни я презентират.

5
22/01/2015 11:22:34
alea_him avatar alea_him 128 Точки

Здравейте, поста ми е молба към екипа на Софтуни, утре минава и последният поправителен изпит за ниво #2, ако има почивка между нивата, тя ще е максимум седмица, ако няма, новото ниво започва от Понеделник, а досега не се знае абсолютно нищо по този въпрос. 

Нито курсовете дори, дали ще са първоначално определените, нито програмта, поне на първия от тях, ориентировъчен график за провеждането на курсовете, като времетраене, нито кога започва нивото, какъв ще е периода, в който ще имаме възможност да направим плащане за ниво #3 и т.н

Всеки ден търся подобна информация във форума, ако съм я пропуснала, моля да ме извините, и чакам мейл на пощата си, ако не може да отговрите на тези въпроси, дори и на този етап, моля, някой да се включи да съобщи кога да очакваме яснота по темата.

Знаем, че сме първия випуск и всичко се изготвя на момента, но и информацията, кога ще има информация е един вид отговор ;)

Поздрави!

Михаела

6
Vasilsk avatar Vasilsk 109 Точки

Здравей,

От екипа на СофтУни са пуснали тема в секция новини още в края на Ноември, която отговаря на някои от въпросите ти.

Конкретната информация, която те интересува:

• Начало на Ниво #3 (сезон Май 2014) – 2 февруари
    • Плащане – от 26 януари до 1 февруари
  • За Ниво #3 (сезон Май 2014):

• понеделник – от 18:00 до 22:00 часа;
    • сряда – от 18:00 до 22:00 часа;
    • петък – от 14:00 до 18:00 часа;
3
alea_him avatar alea_him 128 Точки

Информацията за плащането за трето ниво тогава не ме е интересувала и не  съм обърнала внимание, че я има, затова благодаря за отговора! 

Сега остава да разберем и останалото ;)

1
VGeorgiev avatar VGeorgiev 1384 Точки

Наков писа за програмата за Ниво 3. В най-добрия пост в темата има информация за следващите курсове. Ако има въпроси пишете.

2
dsmiteva avatar dsmiteva 13 Точки

Колеги, не виждам опция за плащане на ниво 3. Само при мен ли е така и къде мога да я видя? Имам предвид да заявя плащане.

0
Karlie avatar Karlie 438 Точки

Виж по-нагоре в темата. Влади коментира, че днес ще го активират, но явно не са успели още.

1
m_nikolova93 avatar m_nikolova93 22 Точки

И аз забелязах, че и при се наблюдава същият проблем. Нямам представа защо ?!

0

Нека оставим хората на спокойствие да обсъдят и внимателно организират програмата, която ще ни мъчи през  следващите 4-5 месеца... А не после да ги обвиняваме, че са я претупали и недомислили и да мрънкаме тука.... Със сигурност ще ни оставят и време за плащане, не вярвам някой да изпитва съмнения в това ;)

2

Преди след края на Ниво 1, Наков изнесе любопитна статистика относно от общо студенти, колко точно продължават... Ще има ли и сега такава статистика, би била интересна? :)

12
mihayloff14 avatar mihayloff14 824 Точки

Любопитно ми е за статистиката, която спомена. Би ли споделил линк ако можеш да я намериш. ^^

2
Можем ли да използваме бисквитки?
Ние използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Можете да се съгласите с всички или част от тях.
Назад
Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият. Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание. Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Рекламни
Използваме бисквитки, за да измерваме маркетинг ефективността ни, броене на посещения, както и за проследяването дали дадено електронно писмо е било отворено.