Избор на програмен език за бъдеща работа с Linux и правене на уеб сайтове
Здравейте- току що 12 клас и се ориентирах за образование към СофтУни, заради изчиствения материал, връзките за работа и големият избор от специализации
Когато бях 10 клас минах малко над половината от programmig basics C# и си имам понятие от този език. Но нямам желание да работя с Microsoft продукти или да разработвам приложения за Windows, Android и т.н. Имам интерес към Linux системите и open source приложенията, както и да правя уеб сайтове(такива с JavaScript за фирмите и такива без тези глупости за мои лични сайтове). Доколкото разбирам C# е оринетиран главно към Windows платформата, така че отпада, което е жалко, защото изглежда, че повечето сериозни програми за Linux се пишат на C или C++, но по програма виждам да има само C# . Само JavaScript няма да ми даде задълбочени познания по програмиране на декстоп приложения, така че и той опада. Python като престъпно бавен език също не ми се вижда като добър вариант. И накрая остава само Java, която като доста подходяща за сървъри и приложения на големи корпорации също леко ме плаши, защото ми се иска някоя по-айлякчииска работа Гледам, че вече имат Full-Stack Developer Java, което ми изглежда като това, което търся. Правилно ли разсъждавам и изобщо има ли добър пазар в България за администрация и програмиране на Linux? С кой език да вляза и какви допълнителни модули е най-добре да взема?