August Fundamentals Python Exam
Здравейте,
къде мога да намеря решенията на днешния изпит ? На всяка задача получих очаквания отговор, но Judge не ми даде пълния брой точки.
Мерси предварително
Здравейте,
къде мога да намеря решенията на днешния изпит ? На всяка задача получих очаквания отговор, но Judge не ми даде пълния брой точки.
Мерси предварително
Здравейте!
DeveloperEntusiast - много благодаря за кодовете. Видях си глупавите грешки, ама наистина глупави, като това принтирането да ми е в проверките, а не извън тях... Също така много ми допада начина, по който сортирате речника в трета задача.
Но мисля, че и аз мога да добавя нещо към вашите кодове, разбира с, в случай че сте ги написали така от бързане и притеснение. На втора задача destination mapping накрая при принтирането сте написал -
print(f'Destinations: {", ".join([x for x in destinations])}')
реално няма нужда да правите компрехершън, защото destinations така или иначе е списък със стрингове.
И второ на трета задача Plant discovery когато създавате ключовете пишете следното:
plants[name] = [0, [0]] - няма нужда от нулата във вложения списък, може директно празен списък, така ще си спестите ваденето на 1 когато търсите осреднените стойности на рейтингите. Ако не греша трябва да стане и така.
plants[name] = [0, []]
Приятен ден на всички!
Kомпрехеншъна е по навик заради колекциите с числа, в които е str(x) for x... и кажи речи го пиша така винаги, а второто първоначално ми беше plants[name] = [0, []] и изгърмя сортировката, та за това добавих тая 0, за да съм сигурен че няма да остане празен лист... но не помня дали пък при команда 'Reset' не го бях сложил да е plants[name][1].clear() вместо = [0] и това да е било проблема... не претендирам, че са оптимални решенията по принцип
Здравейте,
И аз не претендирам за нищо. Както казах, това е в случай, че не сте видели...
Още веднъж благодаря за решенията, бяха ми много полезни и научих 2 нови неща!
Приятен ден!