[Homework] Принципни грешки : Programming Basics Feb 2015 - Math for Developers
Понеже преди малко погледнах няколко домашни, реших да направя тема, където да си споделим един на друг някои основни грешки.
Грешките, които аз лично видях, са:
- не се чете внимателно и не се изпълнява докрай условието на задачите;
- не се прави проверка на написаното;
- някои пишат имената си във файла с домашното.
Примерно:
- При Problem 2 не се изпълнява докрай условието на задачата и не се посочва мястото на числата във Фибоначи-редицата.
- Изчисляване на факториел от друго число, което не е в условието на задачата.
- Наборни грешки, особено при преписване на числата от Problem 1 в Problem 2.
Хубаво е да не бързаме с предаването, а да погледнем внимателно какво сме написали. Аз лично първоначално качих грешно домашно. На следващия ден обаче го отворих за проверка и обнових файла в сайта.
Интересно ми е вие какви грешки сте намерили, ако искате - споделете :)
Здравейте,
И аз да добавя впечатления,
погледнах няколко домашни. Браво на колегите, освен мен не срещнах други с грешка на 1ва и 2ра задача. :)
Нека не забравяме, че това е курс, за да се научим, а не за готови програмисти.
Предполагам доста голяма част от колегите са използвали външни източници и готови калкулатори из нета,
както аз направих.
Там също така и намерих готова написана програма за пресмятане на местоположението на простото число,
но прецених, че няма да смисал да я копирам като отговор на задачата. Щеше да е очевидно, че не съм се сетил сам как да напиша програмата, като едва днес учихме какво е Visual Studio.
С уважение,
Младен Младенов
И аз забелязах че в домашните са дадени само отговорите на задачите без решението им.
Имаше грешки в домашните които проверих но нали все пак така се учим колеги!!
И аз останах с мнението, че имаме възможност да използваме готови калкулатори в интернет. По тази причина не съм написала решенията на задачите, а само отговорите.