[Useful Info] Visual Studio - Code snippets (шорткъти за често използвани команди)
Търсех в Гугъл нещо по въпроса и попаднах на тази тема:
https://softuni.bg/forum/362/Kak-se-suzdavat-Code-Snippet-kratki-klavishni-kombinacii
Искам да насоча внимание на колеги към нея понеже е в друг раздел и аз досега не бях влизал там (както сигурно и доста други хора), пък и не мисля че й е там мястото. Даже писах в нея, понеже си мислех че съм в Основи на програмирането. По-напредналите сигурно знаят повечето от тези неща, но за нас "новаците" мисля ще са доста полезни, затова пускам тема тук.
Преди време се чудех защо няма снипет и за Console.ReadLine както има за Write - пробвах cr tab-tab, но нищо не става. Реших сам да опитам да си направя - разгледах Снипет мениджъра и отворих папката с файлчетата - намира се тук - "папката където е инсталирано VS2013 \VC#\Snippets\1033\Visual C#"
Отворих си файла на cw с текстов редактор и просто замених cw със cr и WriteLine с ReadLinе. Save и се оказа, че работи. Разгледах и другите вградени в VS - if, for и още няколко са супер удобни. После се поразтърсих из форума и видях няколко теми по въпроса. Особено в линка на KrisPetkov има доста полезни неща. Мисля да си направя и за int.Parse(ConsoleReadline()); и някои други, които често ползвам. Пробвайте и ще си улесните живота доста.
Snippet Designer - extension-a за VS.