ActInSpace България ще се проведе на 13-14 ноември 2020

Офисът за трансфер на аеро-космически технологии “РИСК-СПЕЙС-ТРАНСФЕР“, под патронажа на Министерството на икономиката на Република България и с подкрепата на Френско-българската търговска и индустриална камара и София Тех Парк, организира на 13-14 ноември 2020, първият международен хакатон в България - ActInSpace.

ActInSpace е иницииран от Френската космическа агенция (CNES) през 2014 г., подкрепен от Европейската космическа агенция (ЕКА) и Мрежата за бизнес инкубатори на ЕКА (European Space Agency-Business Incubation Centers).

Събитието ще се проведе едновременно в 45 държави и 77 града. ActInSpace е единственото състезание за иновации в света, което предлага възможност за работа с патенти на Френската космическа агенция (CNES) и Европейската космическа агенция (ESA).

В ActInSpace2020 могат да участват лица над 18 г., които имат желание да решават предизвикателства, поставени от водещи организации в аеро-космическата индустрия,  с помощта на космически технологии и данни. Участниците се регистрират индивидуално и трябва да сформират отбори от 2 до 5 човека.

Предизвикателствата са 44 в три основни направления:

  • Космос 4.0 - станете част от новия космически бизнес (Be a NewSpace Player #Space4.0)
  • Всекидневен бизнес - използване на космическите технологии, за създаване на собствен бизнес  (Every Day Life Business)
  • Космосът за Земята и човечеството – приложения, свързани с хуманитарни каузи (Space for Earth & Humanity)
  • Участниците могат да изберат предизвикателства от множество области, включващи: сателити, безпилотни летателни апарати, аеро-космическо инженерство, телекомуникация и навигация, сигурност, лазери, антени, роботика, оптика, материалознание, информационни технологии, изкуствен интелект, Интернет на нещата, наблюдение на Земята, околна среда, климат, селско стопанство, здравеопазване и др.

Пълен списък с предизвикателствата: https://actinspace.org/challenges.

Отборът победител ще има възможността да представлява България в Тулуза на международния финал, който ще се проведе през февруари 2021 г.

Голямата награда е полет при нулева гравитация с Airbus A310 Zero G, както и 8 невероятни награди, осигурени от международните партньори.

За регистрация: https://actinspace.org/register.

За допълнителна информация: office@rst-tto.com, http://rst-tto.com.