Loading...
LevartSasho avatar LevartSasho 2 Точки

Проблем със задачата Rectangle Area - Моля за помощ

Привет.

Днес за първи път започнах да се упражнявам (никога не съм писал код през живота ми). Задачи 1 и 2 ги минах успешно, но имам спънки със задача 3, която е Rectangle Area. 

function rectangleArea() {
    let a = 2;
    let b = 2;

let area = a * b;
    console.log(area)
}

let a = 5;
    let b = 5;

let area = a * b;
    console.log(area)
}

let a = 100;
    let b = 100;

let area = a * b;
    console.log(area)
}

let a = 1;
    let b = 1;

let area = a * b;
    console.log(area)
}

Когато напиша всяка функция поотделно ми излиза че нямам грешка, но така получавам само 25/100. Но когато напиша тези 4 функции една под друга ми излиза, че имам грешки. Какво трябва да направя, за да ми излезе вярна тази задача с 4 функции и да получа 100/100?

Благодаря предварително,
Сашо

0
Programming Basics with JavaScript 11/12/2020 03:34:55
krum_43 avatar krum_43 756 Точки

Защо задаваш стойности на променливите?

Дефинирай си три променливи а ,b,c от тип integer.

Прочети а и b от конзолата.След това имаме c=a*b и извеждме c.

Това е.

1
11/12/2020 06:18:46

Опитах както MartinBG e посочил по-долу и работи в Visual Studio Code, но в judge системата не работи, тъй като извикващата функция трябва да се махне в judge системата. Лекторът във видеото, което гледах написа кода по същия начин и всичко си му работеше. Странно.

0
Bin4ev avatar Bin4ev 2 Точки

може ли да споделите  условието на задачата?

0

0.Лице на правоъгълник

Напишете програма, която пресмята лицето на правоъгълник със страни a и b и го отпечатва на конзолата.

Примерен вход и изход

a

b

area

2

7

14

7

8

56

12

5

60

Само че стойностите са други, защото в judge систевата ми пише, че изходът е 4, 25, 10000, 1 -> Затова съм използвал други числа, а не числата от таблицата, която съм прикачил.

0
Bin4ev avatar Bin4ev 2 Точки

Необходимо е да напишеш само едена функциия.Oстави Judje да ти подаде параметрите! 

function rectangleArea(a,b) {
  let area = a * b;
    console.log(area)
}

1
MartinBG avatar MartinBG 4803 Точки

Както е отбелязал и колегата @krum_43, стойностите на двете страни трябва да се подадат отвън.

Judge ще подаде тези стойности като аргументи на функцията, т.е. трябва да я напишем така:

function rectangleArea(a, b) {
    let area = a * b;
    console.log(area);
}

А извикването ѝ ще изглежда по този начин:

rectangleArea(2, 2); // извежда 4

rectangleArea(5, 5); // 25

rectangleArea(100, 100); // 10000

rectangleArea(1, 1); // 1

0

Привет, Мартин. 

Така бях написал кода в Visual Studio Code и нямах грешки, но в Judge системата извикващата функция се маха. А като се махне... трябва стойностите да ги сложа другаде... На всичкото отгоре съм писал кода от видеото с лекцията и лекторът написа абсолютно същото като на скрийншота ми... и Judge системата му даде 100/100 точки. 

0
MartinBG avatar MartinBG 4803 Точки

@LevartSasho 

В Judge трябва да се събмине само една фукция, без да се вика, т.е. в случая трябва да постнете само това:

function rectangleArea(a, b) {
    let area = a * b;
    console.log(area);
}

1

@MartinBG

Не се получава. Judge details ми казва: Expected output 4, 25, 10000, 1.  
Мога ли да напиша код със стойностите, та да получа горе посочените резултати без да се вика функцията? 

Кодът, който съм написал е буквално преписан от лекторът в лекцията, но Judge приема решението на лектора... но не приема моето решение. Сигурно ще го оставя така... 

0
BubblyLamb avatar BubblyLamb 1 Точки

Thanks for the step by step tutorial. Works like a charm!

upsers

0
Можем ли да използваме бисквитки?
Ние използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Можете да се съгласите с всички или част от тях.
Назад
Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият. Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание. Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Рекламни
Използваме бисквитки, за да измерваме маркетинг ефективността ни, броене на посещения, както и за проследяването дали дадено електронно писмо е било отворено.