Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
Volatile avatar Volatile 0 Точки

Защо бива изисквано ЕГН при кандидатстване и с каква цел?

Както заглавието меко казано подсказва, защо попълването на ЕГН е задължителна част от формуляра, тъй като това са лични данни, които се използват предимно от държавни департаменти.

 

 

Тагове:
0
Въпроси за SoftUni
Filkolev avatar Filkolev 4485 Точки

Относно необходимостта не мога да ти отговоря, но за успокоение - СофтУни е регистриран като администратор на лични данни към Комисията за защита на личните данни. За разлика от доста други места, където ти искат такова инфо - например портиерите-пиандета в Студентски град (по мое време поне).

7
blackseapearl avatar blackseapearl 5 Точки

Здравей Volatile,

Може и да не даваш пълното си ЕГН, аз поставих само чертички, като дадох, разбира се, всички останали данни и регистрацията мина успешно.

2
bon_bony_03 avatar bon_bony_03 18 Точки

Защото еднозначно можеш да идентифицираш българин по три имена и ЕГН. Това са правилата и в банките.

-1
b.yordanov avatar b.yordanov 146 Точки

На мен ми искаха ЕГН при онлайн поръчка на чорапи :D

1
gdurankiev avatar gdurankiev Author 982 Точки

Здравейте,

ЕГН се изисква като идентификатор, тъй като при различни видове активности във СофтУни ние проверяваме участващите чрез личните им карти (с цел да се уверим, че човекът, който е заплатил или за когото е заплатено е човекът, който стои пред нас). 

Както беше казано от Filkolev, фирмата Софтуерен университет ООД е регистрирана като администратор на лични данни. Това ни забранява да предоставяме личните данни на потребителите на трети лица. :)

0