[Homework] Digital Marketing & SEO - "2. Onpage SEO part 1"
Качено е домашното 2. Onpage SEO part 1
Видеото трябва да е качено още тази вечер.
Поздрави!
Качено е домашното 2. Onpage SEO part 1
Видеото трябва да е качено още тази вечер.
Поздрави!
Здравейте имам няколко въпроса относно домашното :
1.За роботс.тхт какво е Crawl-delay: 10 ? - видях го в няколко конкурента на онлайн магазина ми.
2." Генерирайте целия списък с всички страници на сайта (за целта може да използвате сканиране на целият сайт с Netpeak Spider, Xenu, Screaming Frog има версии за Mac/Ubuntu) "
Имам над 1800 страници...какво да правя ?
Здравейте!
И аз имам въпрос.
1. www/non www + 301 редиректи
c. опишете, какъв редирект за целта ще направите за вашият домейн в .htaccess файла
Доколкото разбрах от презентацията, това е кодът, който трябва да се добави в файла:
RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^example.com [nocase]
RewriteRule ^(.*) http://www.example.com/$1 [last,redirect=301]
Дублиране от index.php/html
RewriteEngine On
RewriteCond %{REQUEST_URI} index\.php
RewriteRule ^(.*)index\.php$ /$1/ [R=301,L]
В моя случай обаче, .htaccess файл не мога да намеря. Има файл с име htaccess.txt.old00001 и съдържание:
Options -Indexes
#<IfModule mod_env.c>
# SetEnv PHPRC /home/CPANEL_NAME/php.ini
#</IfModule>
Та въпросът ми е, това ли е файлът който търся и в него ли трябва да добавя кодовете?
Ако не, как да постъпя?
Поздрави!
Ако не намираш никакъв друг файл с подобно име в FTP-to може и този да е. Но ме притеснява накрая old00001...
Какъв CMS ползваш?
Привет,
моля обърни се към програмист ако, ако не си наясно какво правиш. За домашното може да опишеш само какво, как и къде са прави.
Кога които съм дал в презентацията е примерен и може да създаде проблеми за някой CMS системи.
Здравейте
Някой може ли да ми помогне?
Все още не смея да направя 301 редирект www/non-www.
Сайтът вече не е нов, на 5 месеца е. Проверявам в Google по следния начин "info:<име-на-домейна>" и като резултат ми връща версията с www. Но това е за главната страница (index.html). Ако направя същата проверка за останалите страници от сайта, се оказва, че те са индексирани без www.
В Webmaster Tools за предпочитана версия съм избрала тази без www.
В случая към коя версия трябва да направя редирект-а? И ако избера грешната, ще получа ли наказание от Google?
Привет,
в случая трябва да проверите колко %-та от страниците са индексирани с WWW и колко без WWW. Според по-големия % индексирани страници направете пренасочването и при нужда направете корекция в предпочитан домейн в GWT.
Няма как да получите наказание. Тук е важно да се изчисли правилно, за да може Google по-бързо да види редиректите и да остане само правилната версия в индекса на търсачката.
Благодаря за отговора :)
Привет,
1.За роботс.тхт какво е Crawl-delay: 10 ? - видях го в няколко конкурента на онлайн магазина ми.
Crawl-delay: определя време, което бота на търсачите е длъжен да изчака между зареждането на страниците
2." Генерирайте целия списък с всички страници на сайта (за целта може да използвате сканиране на целият сайт с Netpeak Spider, Xenu, Screaming Frog има версии за Mac/Ubuntu) "
Имам над 1800 страници...какво да правя ?
- Направете го поне за 5 страници ако не може да го направите за всичките.