Логика и програмиране = шах?
Здравейте настоящи, биши и бъдещи колеги.
Неизменна част от програмирането е логиката. Тя е присъща и на една занимателна за доста хора игра, а именно шах.
Чудех се доколко има желаещи да си организираме мини турнирчета или просто срещи за игра. Те ще са абсолютен еквивалент на тангото например, но ще обхващат една по-различно таргетирана група.
Подробности:
Дата и час - 11.30ч на 9 май, 2015г.
Място - зала "Open Source Lab" на СофтУни.
Инвентар - аз разполагам с 1бр. шах (от старите-класическите с пластмасови фигури и електронен часовник). Като допълнение би било чудесно ако и други хора могат да осигурят същото.
Участници - в зависимост от желаещите и наичния инвентар.
Времева контрола за игра - 1, 3 или 5 минути (аз лично преферирам минимално време). Мисля, че ако игрите са по-дълги ще губим твърде много време и всяка една среща ще се проточва прекалено дълго.
Награден фонд:
1 място: Комплект - безжични клавиатура и мишка;
2 място: Безжична мишка;
3 място: Безжична клавиатура;
Поощрителни награди - оставяме елемента на изненадата.
Изисквания към участниците - достатъчно е да имат желание и някакви познания за шахматната игра. Разбира се, силните противници са чест за всеки и са добре дошли. Аз лично никога не съм чел теория, но се справям доста прилично.
EDIT: Готов съм да хвърлим ръкавицата нулево срещу горните нива.
Та, моля за Вашето мнение и евентуално записване. Мисля, че шахът е чудесна игра, която помага и в реалния живот, в това число и доброто програмиране. Вие сте на под.
EDIT:
Записани до тук:
- enevlogiev
- a_rusenov
- Filkolev
- mihayloff14
- Мария Антонова
- JOHNY
В този ред на мисли дали пък да не обвържем победата с обучението?
Който бие всички трейнъри - директно минава 1 ниво нагоре. Ако падне дори от един - на следващият изпит резултата му е с 200 точки надолу.
P.S. Само някой да е писал на комисията по хазарта - басси боя!