Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
charlike avatar charlike 115 Точки

За обучителната система - въпроси/предложения/бъгове

Какво мислите за следната концепция, което може спокойно да се нарече "форум"?

Да се записват в базата данни постове с там всякаквата им мета, като тая мета ще е , ей го - title, body, tags, author, views, answers. Нищо повече.

След което по тежест таговете (най-тежките тагове след някакво време и определеня граница) да стават категории. И от това изхождам, че един опростен блог може да стане супер форум. Щото са, извинявайте, ама таг "трудно", "кола", "тагове" - ми някак.. нали :)

Какво мислите? - web devs.

Както се казва.. трявба да се научи да мисли човек. Като може да мисли ще напише смислени тагове и ще гледа бая да се спазват някакви конвенции, които не са трудни. Слагаш няколко главни тага и преспоконо това си е чиста "категория". Те тагове се пръкнаха от социалките, а там се пръкнаха от keywords. Следователно времената и термините се менят, но не и смисъла, затова трябва да се научи да мисли човек и да вижда смисъла.

Няма значение как си мисал специално за първите уеб страници keywords, и как пишеш сега таговете - еднакво е - това е умение, а не просто разделяне на едно изречение със запетайки след всяка дума. :)

----------------------------------------------------

+ Друга идея.. Гледайки tag cloud-a, що не се направи  drag 'n' drop да може също да се слагат в полето за тагове :) Или примерно един textcomplete.js върши прекрасна работа:)

+ Може да сложите "@"-autocomplete и да стават линкове към профилите в сайта - няма да е лошо :)

Таговете да ги приема системата със запетайка и направо после си ги разделяйте по нея, не по спейс. Така направен таг-клауда, няма смисъл според мен.

----------------------------------------------------

+Георги Янев - GooglePlus & YouTube

@tunnckoCore - Github, Pastebin, NPMJS :)

#charlike - Facebook, Pinterest, Twitter, Packagist

84
Предложения и проблеми 12/09/2014 18:30:53 1
pavlind88 avatar pavlind88 1 Точки

Имам въпрос, тъй като съм се логнал с Фейсбук как да вляза в Judge системата. Благодаря!

0
viktor.pts avatar viktor.pts SoftUni Team Trainer 331 Точки

При регистрация чрез Фейсбук или Гугъл профил, в системата се създава акаунт със случайна парола, който е закачен за съответния профил. Използвай функцията за забравена парола в softuni.bg за да я смениш и с нея можеш да се логнеш в Judge.

0
KaloyanGangov avatar KaloyanGangov 15 Точки

Здравейте, 

искам да попитам от кога ще бъде възможно да заплатми за Tech Module (Programming Fundamentals - май 2018 && Software Technologies - юни 2018)?

На самата страница пише, че може да се запишем, но от dropdown меню-то никъде не виждам нито "tech module, нито един от двата курса в модула.

Благодаря Ви, 

0
daisy_c avatar daisy_c 3 Точки

В често задавани въпроси пише, че ако открием грешка в сайта е добре да я опишем тук.

 

На тази страница   https://softuni.bg/developersguide  в секцията "От къде да започна с програмирането?"  при hover на жълтите линкове с иконки, би трябвало при обръщане на кутийката, иконката да изчезне и да се вижда само текст, а тя не изчезва и текстът не се чете. Бъгът се вижда на Mozilla. По принцип ако не се лъжа има някакъв проблем с backface-visibility: hidden на Mozilla.

 

Още един неприятен бъг на тази страница https://softuni.org/

В хедъра когато се hover-не върху логото на софтуни, се появява падащо меню. Проблемът е, че ако местиш бавно мишката, менюто изчезва. Трябва да я преместиш много бързо, за да успееш да хванеш менюто. Това се получава, защото между логото и падащото меню има празно разстояние. По прнцип в header-wrapper елементите са float-нати, мисля, че това е проблемът. Може header-wrapper да се флексне.

0
HristoNikolov444 avatar HristoNikolov444 16 Точки

Добра идея в моите очи. Подкрепям!!!

0
aquaruiz avatar aquaruiz 135 Точки

Искам да предложа намаляване на таксите за онлайн обучаващите се. Виртуалната класна стая, която беше включена в пакетите и доведе до поскъпването им с над 65 процента, е нестабилна. Често липсва по време на най-важните лекции от курсовете и това прави задаването на въпроси в реално време невъзможно. (Каквата е първоначалната идея за съществуване на виртуална класна стая!) 

Отделно изчакването за качване на видео от лайф от упражнение "изяжда" най-малко 4-5 часа от срока за submit-ване на същото това упражнение. Така хората, нямащи достъп до лайф, отново са ощетени - реално им се дава по-малко време за решаване на задачите.

Смятам, че предложението ми е смислено и много хора ще го подкрепят.

1
bravoNakov avatar bravoNakov 1 Точки
Добър ден, искам да попитам има ли свободни часове за учене ,не съм в системата започнал съм да уча но със свой темп, ако някой знае ще съм съм благодарен!
-1
Peccex avatar Peccex 3 Точки

Пиша програмата от тема 8 задача 6, на programing basics c# октомври месец 2018.  Примерния импут и аутпут са ми същита както е дадено в примерът, но като поставя кода в judge ми дава 50/100 точки и като цъкна на details не ми показва инпута който judge е тествал и не мога да си оправя бъговете в кода. ако може някой да съдейства защо judge не ми показва input-та който въвежда и как да си получа 100-те точки 

1
h0rNe7 avatar h0rNe7 1 Точки

https://softuni.bg/curriculum
Тук пише,че тех модула е с продължителност 2 месеца , а всъщност е 3.
Поправете ме ако греша.

0
03/01/2019 03:05:27
abetterman avatar abetterman 21 Точки

Аз виждам, че пише 4 месеца ( може да са го поправили вече ),a e към 3 месеца, но може би слагат още малко, ако ходиш и на поправките после(т.е. до последната поправка стават 4 месеца).

Моя започна 21/09/2018 и приключи на 16/12/2018, но защото го взех от 1вия път.

0
ison4eto avatar ison4eto 40 Точки

Здравйте, попаднах на следния UI бъг :)

0