An error occurred while processing your request.
Loading...
+ Нов въпрос
charlike avatar charlike 115 Точки

За обучителната система - въпроси/предложения/бъгове

Какво мислите за следната концепция, което може спокойно да се нарече "форум"?

Да се записват в базата данни постове с там всякаквата им мета, като тая мета ще е , ей го - title, body, tags, author, views, answers. Нищо повече.

След което по тежест таговете (най-тежките тагове след някакво време и определеня граница) да стават категории. И от това изхождам, че един опростен блог може да стане супер форум. Щото са, извинявайте, ама таг "трудно", "кола", "тагове" - ми някак.. нали :)

Какво мислите? - web devs.

Както се казва.. трявба да се научи да мисли човек. Като може да мисли ще напише смислени тагове и ще гледа бая да се спазват някакви конвенции, които не са трудни. Слагаш няколко главни тага и преспоконо това си е чиста "категория". Те тагове се пръкнаха от социалките, а там се пръкнаха от keywords. Следователно времената и термините се менят, но не и смисъла, затова трябва да се научи да мисли човек и да вижда смисъла.

Няма значение как си мисал специално за първите уеб страници keywords, и как пишеш сега таговете - еднакво е - това е умение, а не просто разделяне на едно изречение със запетайки след всяка дума. :)

----------------------------------------------------

+ Друга идея.. Гледайки tag cloud-a, що не се направи  drag 'n' drop да може също да се слагат в полето за тагове :) Или примерно един textcomplete.js върши прекрасна работа:)

+ Може да сложите "@"-autocomplete и да стават линкове към профилите в сайта - няма да е лошо :)

Таговете да ги приема системата със запетайка и направо после си ги разделяйте по нея, не по спейс. Така направен таг-клауда, няма смисъл според мен.

----------------------------------------------------

+Георги Янев - GooglePlus & YouTube

@tunnckoCore - Github, Pastebin, NPMJS :)

#charlike - Facebook, Pinterest, Twitter, Packagist

84
Предложения и проблеми 12/09/2014 18:30:53 1
verito898 avatar verito898 270 Точки

Генерираният сертификат диплома (pdf формат) при мен е малко отрязан на последната страница (не е кой знае какво но все пак предполагам може да се оправи) .

0
delian1914 avatar delian1914 98 Точки

Програма: Programming Basics 

Файл с домашни: По-сложни логически проверки  Дата: 17-ти септември https://softuni.bg/downloads/svn/programming-basics/2016-08/4.%20Complex-Conditions-Exercises.docx

Задача: 16. Пътешествие

Проблем: сгрешен линк. Задачата е номер 3 от изпита 26 март 2016 https://judge.softuni.bg/Contests/Practice/Index/179#2  , а не както пише Трета задача от междинния изпит на 6 март 2016 https://judge.softuni.bg/Contests/Compete/Index/179

 

Поздрави!

0
18/09/2016 19:36:31
st.hristov avatar st.hristov 2 Точки

Опитвам да вляза през microsoft edge в https://judge.softuni.bg. Попълвам име и парола, цъкам "Log in" и ми дава следното съобщение:

An error occurred while processing your request.

The anti-forgery token could not be decrypted. If this application is hosted by a Web Farm or cluster, ensure that all machines are running the same version of ASP.NET Web Pages and that the <machineKey> configuration specifies explicit encryption and validation keys. AutoGenerate cannot be used in a cluster.

През Firefox  си работи.  Не ми пречи. Просто докладвам бъга. :)

0
zeezyou avatar zeezyou 0 Точки

Имам проблем с логването от компютъра си изписва ми:Възникна грешка при обработването на вашата заявка.Извиняваме се за неудобството.Моля, опитайте по-късно.Когато се логвам от телефон нямам проблеми.

0
rpopova avatar rpopova SoftUni Team 45 Точки

Здравей,

би ли ни споделил кой браузър и коя негова версия ползваш, за да ти помогнем?

Поздрави,

Роси

0
zeezyou avatar zeezyou 0 Точки

Опитах да вляза от Chrome,IE,Opera не стана.Като пробвах от инкогнито мод в Chrome стана само в икогнито мод мога да си влизам в профила.

0
verito898 avatar verito898 270 Точки

Същия проблем през Chrome най-новата версия. 

0
xzq70r4 avatar xzq70r4 1 Точки

Видях, че сте забранили пускането на Developer Tools-a при гледане на лекция. И javascript кода ви работи до някъде, но до колкото знам не може да се забрани, защото е част от клиентския софтуер. Тоест да може да ми забраните клавишните конбинации, както сте направили. Но мога да си го пусна през менюто на браузър Menu > More tools > Developer Tools.

Не съм задълбавал за какво ви е hidden input-а, но и той може лесно да се изкара дори без Developer tools. Примерно с Web Developer - Extension. Miscellaneous > Display Hiddens Elements.

Не знам дали е важно, но просто  ми направи впечатление.

1
VikiAlexsieva avatar VikiAlexsieva 1 Точки

Здравейте, искам да Ви информирам, че линковете от демата към подготовката за изпита на първият курс по ASP.NET MVC са счупени (или по точно искат достъп до репозиторите с име и парола)

Линка на видеото е: https://softuni.bg/trainings/resources/video/4668/exam-preparation-10-06-2015-asp-net-mvc-may-2015

Като започнат да се теглят демата връща грешката.

Не знам за другите как са, но предполагам, че и те ще са счупени.

 

0
SvilenYanovski avatar SvilenYanovski 80 Точки

Може ли при гледане на видео през сайта ви, снежинките да не минават през полето с видеото? Леко дразни, а нали не давате да ги сваляме...

0
Olegcho avatar Olegcho 2 Точки

Пробвай с $( "div:contains('❄')" ).remove();

 

0
19/12/2016 22:39:09
SvilenYanovski avatar SvilenYanovski 80 Точки

хаха, мерси, ами не може :) developer tools са забранени, заради 8мата божа заповед - не кради на наков лекциите... :)

0
Olegcho avatar Olegcho 2 Точки

Под секрет -> цъкни на видеото да спре и натисни смело ctrl + shift + i

Вариант 2-ри -> отвори си прозорец с dev tools и зареди направо URL-а на клипа в него

ПС не 'кради' лекциите - само си спри снежинките :)

1
20/12/2016 14:07:41
djc_bg2015 avatar djc_bg2015 922 Точки

Снежинките...

Да ги гледаш 5-6 минутки ОК, но от там насетне само пречат.

Сложете едно бутонче , който не ги харесва да може да ги спира. Да не говорим, че "валят" и в/у видета.

Като цяло май и модата им беше преди 8-10 години. :)

1
RFilipov avatar RFilipov 136 Точки

Забелязах че след смяна на e-mail продължавам да получавам известия на старaта поща.

1
georgibaldjiev avatar georgibaldjiev 9 Точки
Не знам дали е за тук мненито, ако не е съжалявам.Р ешавам задачи и в Джъдж показва грешен тест, а на моя компилатор си показва правилния output, който тряба да е.Идеи?
0
Tangrila avatar Tangrila 21 Точки

Реши ли си проблема? Ако работиш с дати може да е заради културата. В такъв случай се ползва CultureInfo.InvariantCulture за C#

0
06/02/2017 06:41:31
Tangrila avatar Tangrila 21 Точки

Дали има начин да се направи цялата страница със сертификатите публично достъпна, така че да не изреждаме n на брой линкове към тях?

4
kiko144 avatar kiko144 SoftUni Team 795 Точки

Здравей, Tangrila

 

Предложението ти е интересно и логично. Ще помислим за подобно нещо в бъдеще.

 

Поздрави,

Кристиан Мариянов

1