Включи се в ETHSofia Conference & Hackathon

ETHSofia, чието първо издание ще се проведе от 17 до 19 октомври в София Тех Парк, има за цел да стимулира Ethereum екосистемата в България и да популяризира София като проспериращ технологичен център. Стремейки се да обедини крипто програмисти, инвеститори и ентусиасти, екипът зад събитието споделя първите имена на партниращи компании и лектори.

Конференцията ETHSofia очаква да привлече над 600 посетители от България и Европа. 

Сред първите й потвърдени лектори са Захари Караджов, управител на BlockSense и бивш лидер на екип на Status Nimbus, Веселин Величков, изследовател в областта на ZK (Zero-Knowledge) криптографията в OpenZeppelinАндрей Дума, директор DeFi (децентрализирани финанси) в LI.FIМикаел Лазарев, съосновател и технически директор на GearboxДарън Камас, управител на IPOR LabsДиана Тлупова, директор законосъобразност в NexeraIDTokenBrice, стратег за The DeFi Collective и съветник към Maverick ProtocolLion Dapplion, основен разработчик на Ethereum consensus към Lighthouse Sigma Prime, и Вяра Савова, старши експерт към European Crypto Initiative (EUCi).

Някои от най-иновативните компании в Web3 индустрията като Web3 портфейла Ambire, платформата за кредитиране с фиксиран лихвен процент IPOR, и агрегаторът на децентрализирани борси LI.FI също се ангажират да допринесат за успеха на ETHSofia. Институцията за управление на дигитални активи Nexo се присъединява като генерален спонсор на събитието.

От своя страна, състезанието по програмиране в рамките на ETHSofia ще бъде подкрепено от ZK мрежата BlockSense като платинен спонсор и DeFi доставчика на ликвидност Raven DAO като златен спонсор. Хакатон платформата DoraHacks ще предоставя оперативна и административна помощ. Всички програмисти и хакери, желаещи да участват и да се борят за щедри награди могат да кандидатстват тук.