Софтуерно Инженерство
Loading...
+ Нов въпрос
mitkoofc avatar mitkoofc 6 Точки

Въпроси за кандидатстване

Здравейте.

Разгледах сайта ви и сериозно се заинтересувах от Софтуерния университет и 20-месечното обучение. Видях учебния план и секцията за кандидатстване, но така и не успях да намеря информация за графика на учебните занимания през седмицата (дни и часове) и за това дали има някакви възрастови ограничения (за хора под 18 години). Много ще съм ви благодарен, ако ми отговорите и съжалявам, ако вече има такива въпроси във форума.

Поздрави! smiley

0
Въпроси за SoftUni
quickben avatar quickben 973 Точки

Кликаш си на потребителското име, излиза ти едно меню и там има график на учебните зали, за почти всичко което те интересува относно кандидатстването в СофтУни може да потърсиш във форума.

За непълнолетни(под 18) мисля, че ще се иска разрешително от родителите, но не съм сигурен.

0
alexandra.svilarova avatar alexandra.svilarova SoftUni Team Moderator Forum Admin 1076 Точки

Здравей,

надявам се, че не е проблем да ти говоря на "ти". Радваме се, че имаш желанието да се занимаваш с програмиране. За да се обучаваш при нас няма ограничения във възрастта или образованието. Важно е да имаш мотивацията и желанието да учиш и да се развиваш в тази област. 

Ще ти дам подробна информация за обучението в СофтУни:

  1. Имаме 4 пъти в годината прием, като преди всеки прием се организират по 3 подготвителни нива. Те са безплатни и всеки един е с продължителност 2 месеца. Следващият безплатен курс стартира на 4 юли 2015 г. Кандидатстването е до 28 юни, 23:59 часа. Може да подадеш кандидатурата си от тук. В края на нивото се явяваш на приемен изпит и ако изкараш изпита успешно ще започнеш обучението в СофтУни;
  2. Обучението в СофтУни е в три модула:
    • Programming Fundamentals;
    • Web Front-End;
    • Back-End Development.

Подробен график, може да видиш тук. Всеки модул включва 5 курса. След всеки курс имаш изпит, както и в края на цялото ниво - поправителна сесия. Занятията се провеждат 3 пъти в седмицата (делнични дни) като има вечерни (от 18:00 до 22:00 часа) и дневни (от 14:00 до 18:00 часа) лекции. След всеки успешно изкаран изпит с над 5.00 получаваш сертификат. Може да прочетеш повече за това тук.

Ако имаш още въпроси - съм насреща : )

0
18/06/2015 12:35:12
s_marinof avatar s_marinof 3 Точки

За да не отварям нова тема и аз да питам.

Онлайн обучение съм от майският подготвителен курс.Изпитът е на 12.07 ,но няма да имам възможност да се явя тогава.Платил съм таксата  за изпита и ми се иска да се явя на него  през агуст .Предполагам не е проблем,но да питам за по -сигурно.

0
ivaylo.yotov avatar ivaylo.yotov 1 Точки

Кога започват безплатните курсове за последния 4-ти годишен прием?

0
alexandra.svilarova avatar alexandra.svilarova SoftUni Team Moderator Forum Admin 1076 Точки

Здравей,

няма проблем. Ще ти се запази таксата за следващия изпит, който ще се проведе на 30 август.

1
mitkoofc avatar mitkoofc 6 Точки

Благодаря за бързите отговори :)

Иначе имам още няколко въпроса. Първо, мога ли да се явя на приемния изпит без да съм изкарал подготвителния курс и какъв е крайният срок за записване в този случай. И второ, каква е процедурата при онлайн обучението - лекциите ще се предават на живо или ще имам възможността да ги гледам когато на мен ми е удобно. Отново се извинявам, ако на такива въпроси вече е отговаряно. :)

0
alexandra.svilarova avatar alexandra.svilarova SoftUni Team Moderator Forum Admin 1076 Точки

Здравей,

ако искаш да се явиш директно на приемния изпит, трябва да се запишеш в онлайн форма на обучение. Лекциите се качват до 1-2 дни след провеждането им. Това се отнася и за всички останали материали - те са достъпни по всяко време в страницата на съответния курс.

0
mitkoofc avatar mitkoofc 6 Точки

A кога е крайният срок за записване за приемния изпит при кандидатстване за онлайн форма на обучение?

0
alexandra.svilarova avatar alexandra.svilarova SoftUni Team Moderator Forum Admin 1076 Точки

1-2 седмици след началото на курса, плащането за изпита ще бъде активно като продължава около 2-3 седмици. Подробна информация с датите ще получиш след началото на съответния курс.

0