Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
mario2s avatar mario2s 19 Точки

Защо конзолата ми се затваря мигновено?

Здравейте!

Пробвах по всякакъв начин да изпиша нещо на екрана (първо самостоятелно, после дирекнто ползвах демото от упражнението), но конзолата премигва само за секунда и изчезва. 

Не мога да разбера защо на лекцията със същия синтаксис козолата излиза, изписва текста и очаква "Press any key to continue..." а при мен просто премигва и се затваря.

Идеи и препоръки?

0
Programming Basics
nikolaykk avatar nikolaykk 94 Точки
Best Answer

Здравей,

Стартирай кода с Ctrl и F5, а не само с F5.

5
Stanislav_Stanchev avatar Stanislav_Stanchev 1 Точки

Вариант, ако не искаш да се затваря веднага е, да добавиш " Console.ReadLine(); "wink

0
nikolaykk avatar nikolaykk 94 Точки

Така обаче трябва да въвеждаш някаква стойност в програмата, коеото не е много удачен вариант.

Друг вариант е да използваш Console.ReadKey() накрая на кода. Трябва да натиснеш произволен клавиш за да излезеш от конзолата.

Може също да използваш using System.Threading; в началото и после Thread.Sleep(2300); като 2300 са милисекунди които конзолата изчаква преди да се затвори.

3
dora_ns avatar dora_ns 1 Точки

По-горе вече се посочиха решения. Стартиране с [Ctrl+F5] решава въпроса. Ако в края на кода се напише Console.ReadKey(), като резултат от изпълнението на кода се визуализира в конзолата и текст на нов ред Press any key to continue…

0
zdravko7 avatar zdravko7 63 Точки

Здравей,

Ако ползваш нещо различно от Visual Studio е напълно възможно конзолата ти да се затваря веднага след изпълнението на програмата. В такъв случай си оставяй накрая Console.ReadKey() и си готов. Само внимавай при предаването на задачите в Judge-a така, защото ако предадеш задача с Console.ReadKey() накрая ще ти даде 0 точки.

Поздрави и успех!

0