Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
Petar_Belberov avatar Petar_Belberov 42 Точки

Exam-DataBases-12-July[ Неотчитане на точки в judje-системата и Грешни авторски решения]

Здравейте,

По време на изпита на 3 от задачите, judje-a не ми даваше точки, въпреки, че опитвах, пробвах и преглеждах абсолютно всичко по 100 пъти. Сега когато излезнаха авторските решения, аз забелязах, че 2 от тях са абсолютно същите като моите, а 3-тата изважда абсолютно същия резултат, макар да е една идея по-различна. Най-странното е, че същите тези - авторски решения ги пробвах в системата и те също не дават точки. Не мога да разбера къде е проблема, да не би да е в моите настройки на SQL-а или пък на Windows-a. Ако е така, ще е много жалко, че изгубих 2,3 часа борейки се със 3,4 задачи, за които бях сигурен,че съм решил но не ми даваха точки. Ще съм благодарен ако разгледате задачите и намерите, къде евентуално греша.

Ето и решенията на съответните задачи:

Задача 7: http://pastebin.com/zpEF6vVg

Задача 10: http://pastebin.com/ZNjSQnEF

Задача 11:http://pastebin.com/cphbKgVG

0
Databases Basics
Zakkgard avatar Zakkgard 39 Точки

Най-вероятно проблема идва от десетичния ти сепаратор, аз също изгубих около два часа в битка с точно тези задачи заради него..

Control Panel -> Под 'Clock, Language and Region' избираш 'Change date, time and number formats' -> Additional Settings -> Decimal symbol полето трябва да е точка.

1
14/07/2015 17:43:44
Jinjaar avatar Jinjaar 347 Точки

Здравей колега!

Провери си регионалните настройки, ако са на български и работиш с пари( Price,Cash ) делиметара е запетая вместо точка. За съжеление и аз изгубих 2 часа и половина зареди това което е наистина жалко защото не се осетих и резултатите ми бяха верни а не взимах точките, и го оправих чак когато казаха по време на изпита.Било е споменато на лекция но не съм разбрал.За следващия път ще знам.

1
zh.stoqnov avatar zh.stoqnov 103 Точки

Колега нямаш грешка! Току що пробвах твоите решения и ми дават точките в системата. В началото на изпита обясниха, че преди да дадеш execute трябва да направиш едни настойки - може би не си ги направил коректно. Ето го резултата след настройките (тях може да ги видиш при условията на задачите за изпита най-отгоре в началото на файла).

1
Petar_Belberov avatar Petar_Belberov 42 Точки

Дамм, напълно прави сте, направо не ми се иска да повярвам, че заради такава глупост оа.ах изпита. Благодаря на всички за информацията. Успех!

0
Bobosam avatar Bobosam 185 Точки

Може би просто след като смениха условията за качване в системата буквално преди изпита трябваше и да качат няколко подобни задачи да се тестваме. Както казва Наков на подготовката на предното ниво - ако имате сега проблеми - ще имате и на изпита...Но нямаше предложен начин всички да се тестват за новите изисквания. Въобще изпита откъм организация беше под всякаква критика.

4
15/07/2015 06:28:03
RoYaL avatar RoYaL Trainer 6846 Точки

Това за десетичния разделител ВИНАГИ, ама ВИНАГИ е било така. И на ВСЯКО условие за изпит (това с word-a) има един абзац, в който е описано какъв трябва да ти е десетичния разделител на операционната система и локейла на датите.

Не е нещо ново, но винаги ще се намери някой, който да измести фокуса на темата в това как организацията не е струвала. Въпреки, че десетичният разделител винаги се е изисквало да бъде такъв, защо да не обвиним промените за това. Които, колкото и учудващо да звучи, са направени да са във ваша полза, а не във ваш ущъпб.

Както се казва в едно мое любимо клипче "Any fool can criticize, no offence, but, suggest a solution". Къде беше ти, Bobosam, да дадеш това предложение предварително? Пред свършен факт е безсмислено "трябвашето".

-1
Bobosam avatar Bobosam 185 Точки

За пореден път ме убеждаваш, че просто няма смисъл да се казват нещата.

Аз не се оплаквам от никакъв разделител и не той ми е виновен за каквото и да е. За ниските резултати, които показвам в последно време аз си знам причините и не мисля тук да ги обсъждам. Понеже лично ми задаваш въпроси - ще ти отговоря и спирам да пиша в това безсмислие.

Промяната я видях в деня на изпита. Кой да занимавам в неделя сутрин да качва задачи в изпитната система?

И по организацията - нямаше ток на доста места, на още повече нямаше интернет,прекалено много хора, липса на асистенти, жега...

В интерес на истината ти направи всичко възможно но не си слънце да огрееш навсякъде.

Със сигурност мога да бъда не по-малко заядлив от теб - но няма смисъл. Явно няма смисъл от повече писане.

3
15/07/2015 06:25:26
RoYaL avatar RoYaL Trainer 6846 Точки

Не отричам проблемите по време на изпита, казвам че постът ти, така написан, измества фокуса на темата. Това е. Без лоши чувства :)

 

0