Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
dobribozhilov avatar dobribozhilov -11 Точки

Може ли отвореният курс за се счита за вход в СофтУни, след като е по-сложен от "Основи на..."

Да питам, ако някой изкара някой от отворените курсове, може ли това да се зачита за вход в СофтУни. Все пак в тези курсове се решават доста по-сложни задачи от тези по "Основи на програмирането" и да се занимава някой после да ходи и на приемни изпити, малко ми се струва ненужно. Аз по принцип не съм се записал, за да взимам тапии, а заради познанието. Но си мисля, че може да се направи този паралелен вход.

Тагове:
DiyanTonchev92 avatar DiyanTonchev92 233 Точки

Eдва ли е възможно. Ако се въведе таква политика, би станало много объркващо. По-сложно или не - за почти всеки следващ курс се изискват познанията от предходния, които няма как да е сигурно, че ги има всичките, ако човекът не го е минавал. Щом изкарваш по-сложни (според теб) курсове и смяташ, че имаш знанията за да влезеш - отиваш направо на изпита, без да караш целия курс. Изпитите и без това вече са доста на често. 

2
15/08/2015 17:12:47
Petya avatar Petya 2462 Точки

Здравей! Не, изпити от отворени курсове не заместват приемния изпит. Както ти е казал колегата DiyanTonchev92, може да пропуснеш курса Programming Basics (Основи на програмирането), който е подготовка за изпита, и дойдеш направо на изпита накрая, щом се чувстваш сигурен в знанията си. Това е процедурата за прием в СофтУни.

1
17/08/2015 10:42:54
KatyaMarincheva avatar KatyaMarincheva 572 Точки

Здравейте колеги,

Искам да допълня нещо към отговорите дадени дотук.

Преди да кандидатствам в SoftUni, аз бях вече взела C# 1 и C# 2 изпитите в Телерик - и зададох същия въпрос: не може ли да ми се признаят изпитите от Телерик, които са също по C#, и са доста по сложни, за входен изпит за SoftUni.

Тогава ми обясниха че тук курсът по C# обхваща съвсем различни неща, и този курс не може да се замени или приравни с C# 1 и C# 2 от Телерик.

Сега от собствен опит знам, че това е повече от вярно - курсът Programming Basics на SoftUni дава много по-широко познание за C# синтаксис, за program flow control, за намиране на най-краткия и ефективен начин за решаване на задача.

Със C# 1 и C# 2 от Телерик, ако не бях карала курса Programming Basics на SoftUni, и ако не бях си писала всички домашни в SoftUni - гарантирано щях да изкарам максимум 200 точки на приемния изпит, и да имам затруднения със следващия курс Advanced C#.

Успехът ми във Fundamental Level се дължи на факта, че си карах целия курс Programming Basics в SoftUni.

0
nrayanov avatar nrayanov 39 Точки

Здравей, Добри,

Мисля, че такава възможност не съществува, но може да се явиш директно на изпита.

Поздрави,

Николай Раянов

0