Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
OneHackerArmy avatar OneHackerArmy 2 Точки

Онлайн обучение

Здравейте!

Имам въпрос относно формата на обучение в софтуни. Карам нулево ниво в момента(Programming Basics) и желая да се информирам за това, до каква степен онлайн обучението си заслужава. Прочетох плюсовете и минусите за двата типа обучение на сайта, което обаче не отговори на въпросите ми. Казусът ми е следния: желая да запиша онлайн форма на обучение поради липса на време да посещавам лекциите и липса на средства. Въпросът ми е - екипните проекти, от които онлайн студентите биват лишавани ключови ли са за по-нататъчно намиране на работа? СофтУни предлага ли връзка с фирми и интервюта за работа за онлайн студентите(ако вземем в предвид онлайн-обучаващият се студент е на добро ниво)? Ако има някой, който е учил онлайн и може да ми даде feedback за това как стоят нещата ще съм благодарен!

Поздрави, Ники

1
Въпроси за SoftUni
Filkolev avatar Filkolev 4482 Точки
Best Answer

Онлайн студентите също имат право да участват в екипни проекти, грешна ти е информацията в това отношение. Основен критерий за това дали ще си намериш работа е доколко си усвоил нужните умения, формата на обучение няма особено значение за работодателите.

3
enevlogiev avatar enevlogiev 1168 Точки

Здравей,

Не уча онлайн, но мога да ти дам отговори.

Онлайн студентите са лишени от екипни проекти единствено в подготвителното ниво. След това проекти има за всички, които имат желание. Присъствените студенти сформират екипи помежду си, същото важи и за дистанционните.

Всеки има достъп до портала за работа и до помощ за намиране на интервюта.

Единственото, от което се лишаваш, са лабораторните упражнения и лекциите в реално време. Имаш достъп до тях след приключването им : )

2
OneHackerArmy avatar OneHackerArmy 2 Точки

Благодаря за отговорите! Това търсех.

0
IliyanKordev avatar IliyanKordev 50 Точки

Здравей, ето ти една тема за онлайн обучението в СофтУни. Аз съм онлайн студент в СофтУни от когато започнах, вече може би година.Част съм от втория випуск. Може би според мен най-големият минус на онлайнърите е че си гледаме лекциите в нас и не общуваме с други хора със същите интереси, и мотивацията намалява. Няма го този социален контакт.Поне при някой.Да, участваш в екипни проекти, но съвсем друго е да се видиш с някой да разцъкате нещо на лаптопа заедно, съвсем различно е. Аз, този проблем го нямам защото уча в училище където се изучава програмиране и малко или много има хора с мойте интереси. Според мен ако имаш времето и парите отиди присъствено.Друг минус на онлайнърите е, че понякога по време на лекция ставаш разхождаш се и правиш други неща и понякога една лекция може да ти отнеме ден-два(това понякога го правя аз за вас не знам).А при присътвено отиваш и знаеш че за около 4 часа ще си готов, а и можеш да си напишеш домашното.

Това е моето виждане за нещата.

Поздрави.

2
mgerin avatar mgerin 4 Точки

Здравейте и от мен. Аз също съм в онлайн форма на обучение, модул Fundamentals, който започна тази седмица. Искам да попитам за домашните - виждам, че мога да качвам домашни, но така и не разбрах те задължителни ли са за онлайн студентите и ще оказват ли влияние върху оценката ни после?

0
Filkolev avatar Filkolev 4482 Точки

За всички курсове освен Programming Basics домашните са задължителни за всички студенти.

0
mgerin avatar mgerin 4 Точки

Много благодаря за бързия отговор.

0