Малко информация за университети партньори ?
Не знам дали е за тука тази тема, и ако вече има отговор по въпроса се извинявам (не го намерих), но някой може ли да даде малко повече информация относно въпроса с университетите партньори ?
Туко що видях, че имам мейл относно изтичането на датата за избор на университет ако искаме да имаме и "истинска" диплома. Прегледах какво пише в сайта на СофтУни относно кандидатстването за Варненския Свободен, тъй като ако се запиша ще е там, но не ми стана много ясно.
Може ли някой, който е наясно да ми отговори на няколко въпроса ?
1. Ако не се запиша сега докато съм първо ниво в СофтУни, мога ли по-късно ако реша да се запиша по същия учебен и финансов план към Свободния, например след като съм преминал през всички курсове по учебния план на СофтУни и съм го завършил?
2. Има ли промени във финансовия план от към момента, тъй като информацията там е ако студентът започне от учебната 2014/2015.
3. Изцяло индивидуална изпитна програма ли имат студентите, които са към СофтУни ?
4. Задължителни ли са тези 3 години и имали вариант да се ускори всичко и да се вземат тези 26 изпита за 3 семестъра вместо за 6 ?
5. "Начин на кандидатстване: След като студентът е записан в ниво 1, попълва формуляр в сайта на СофтУни." - Какъв е този формуляр ?
Извинявайте ако са ми малко глупави въпросите обаче не ми стана изобщо ясно от това което пише в сайта.
Като цяло всичко това за университети партньори си е просто формалност и за едната хартийка малко в повече ми се струват всички тези изпити и такси (парите са доста сериозни около 5 хиляди излиза цялото обучение + таксите в СофтУни) и всичко останало. Имах доста по оптимистични представи за обучението в Свободния чрез СофтУни. Така като гледам едва ли ще се запиша ако сега по време на 1-вото ниво ми е единствения вариант, но все пак ми се иска да получа по - подробна информация.
Мхм, мерси много. Най-вече исках да разбера дали единствения ми вариант за записване е сега. Щом може и догодина ще го мисля тогава.
Ако няма нужда да се явяваме на изипити, които сме взели от СофтУни ще е много добре. Така отпадат доста изпити и няма да е проблем дори и да е 3 години обучителния период, предвид че за 6 семестъра ще се наложи да се явяваме на около 10-15 изпита. Проблем остават парите ама ще го мисля догодина.
Можеш да разгледаш програмата на всеки университет тук в сайта на СофтУни и да видиш какво ще се учи.