[HOMEWORK] Console Input / Output - Problem 1: Sum of 3 numbers
Write a program that reads 3 real numbers from the console and prints their sum.
Искам да попитам, така решена задачата / с масиви /, правилно ли съм се ориентирал, променливите / без sum / да са double и според вас, добре ли е решена така задачата?
Някакви идеи за оптимизиране на кода / по-бързо изпълнение, евентуално дали да го направя с float; по-коректен код; разбираемо ли е приложението /?
Благодаря предварително!
веднага ти отговарям, колега: смисъл никакъв като цяло, но обичам малко да усложнявам условията на задачите, защото е по-интересно, а и по моя начин / вярно, че е по-сложен за такава задача /, но потребителя въвежда първо, колко примера иска да направи, после въвежда накуп всички числа, които иска и накрая всичко му излиза в табличен вид - удобство. :)
А по твоя начин / в никакъв случай, не казвам, че е грешен или нещо такова / просто не ми харесва едно по едно да се въвеждат нещата и при всеки ressult да се затваря приложението и после да се пуска наново, затова съм го написал така :)
Разбирам те. Няма нищо лошо в това да си усложняваш задачите да за научаваш повече. Дори те поздравявам за желанието да го правиш. Успех!
Благодаря! Само на изпита да не ми изиграе лоша шега това умишлено усложняване хаха :)