[Exam]29 March Morning - Problem 4 - Encrypted Matrix
Здравейте, подготвям се за изпита в неделя и решавам задачи от изминалите изпити.
Със задача 4 от 29 март сутрин срещнах малък проблем. Задачата цялостно работи както трябва с изключение на едно място, в което не ми разделя елементите. Проблемът ми е, че получавам newNumber[3] = 36, а трябва да е 3 и следващият да е 6. Не мога да разбера защо не ми ги разделя или пък защо не гърми кодът предвид, че масивът ми е от чарове и не би ли трябвало да не може да съхрани елемент 36.
Проблемът ми е в ред 30, където при умножение на чифрите се получава двуцифрени число.
Ето и кода ми:
Аз гледах кода преди няколко часа, обаче имаш много масиви с подобни имена и не можах да се ориентирам, съжалявам.
Понеже пишеш, че няма проблем да се прати код - ето ти линк http://pastebin.com/CB69yXFM
Това решение ми го беше запазил джъджа, копирах го директно оттам. Като гледам, единственото интересно, което правя, е в началото и края на стринга да добавя по една нула. Така си спестявам 3-4 проверки по-късно. Ако не разбираш нещо друго, питай : )
Ps: Специално за 30ти ред в твоята задача - ако примерно кода на един concat[i] е 85, а на другия 91, двете числа умножени дават доста голямо произведение. И когато се опитнеш да кастнеш същото четирицифрено число към char, идват проблемите.