Loading...

Във форума е въведено ограничение, което позволява на потребителите единствено да разглеждат публикуваните въпроси.

LenaB avatar LenaB 112 Точки

Какви са амбициите ви СЛЕД обучението в SoftUni?

Може и да ви се струва малко рано за този въпрос, но не е лошо човек да си поставя цели, за да има стимул за постигането им.

Интересно ми е какви са хората в Университета, откъде идват и към какво се стремят с това обучение. Избрахте ли си вече професия?

Прави ми впечатление, че има и доста хора от Телерик. Обърка ли се нещо там, защо продължавате в Университета, научихте ли достатъчно?

Тагове:
15
Общи приказки
PeekAtChu avatar PeekAtChu 1 Точки
А на мен... ми се занимава с игри. На 19 пропуснах една година учене, защото... така се наложи и реших, че Уни-то си е за мен щом точно сега се появява.  = )
3
Vladimir avatar Vladimir 0 Точки

В абсолютно същата ситуация съм и аз. След като завърших гимназия ми се наложи да пропусна една година обучение. Но смело мога да заявя, че знам какво искам да правя с образованието си и това са игри. Имам си цел и Softuni е един от инструментите за постигането и, не го правя за заплатата. :)

0
deni.denkata avatar deni.denkata 72 Точки
  Аз ще съм малко по скромен в изказванията :). Нямам амбиции да работя за много пари или да създавам собствен бизнес, но всичко това е според зависи, до колко интересите ми изискват подобни неща :). Като стана въпрос, имам доста интереси, и те основно са свързани, с технологиите и приложението им в ежедневието, физиката и изследванията. В момента уча в магистратура по електроника в Технически Университет - София, като преди това завърших мехатроника в същия университет.
 Уча програмиране, защото последните 2 години се самообучавам да програмирам на "C" (за embedded microcontrollers), но се оказва, че имам доста пропуски в мисленето като програмист, а това ми изиграва лоша шега в работата по проектите ми :(. Надявам се с този курс, да събера и подредя по правилен начин, знанията и уменията си. PhD. Nakov и колектив, добре се справят с обясняването на магията на програмирането :).
3
aloizien avatar aloizien 35 Точки

Според мен, човек трябва да се учи докато е жив и да развива възможността си да придобива нови умения. При успешно завършване на академията ще мога да си намеря сериозна работа ако реша да спра с фрииланс модела, който не е стабилен източник на приходи.

За мен-най интересната тема в IT сферата е Security и в частност криптография, мечтите ми са насочени в тази посока. 

Много ми харесва разчупения график на Софтуер Университета и факта, че метода на обучение коренно се различава от този в университетите.

Не искам диплома и професори, който разказват за перфокарти и лампови компютри, искам уменията да мога да кодирам всяка web, android или C идея. Щастлив съм, че не пропуснах този уникален шанс.

1
HPetrov avatar HPetrov 822 Точки
Решил съм да понатрупам малко опит с програмирането на Java и като цяло изграждането на приложения чрез Java. И паралелно с това ще отделям време за осъществяването на някои лични проекти, понежи на моменти имам доста добри идеи и ще е чудесно да мога сам да ги осъществявам вече като придобия повече знания и опит :) Но за сега ултимативната ми цел е да се насоча към gaming индустрията и вече имам някоя друга компания на ум, в които бих бил изключително щастлив да работя.
1
georgi.bogdanov84 avatar georgi.bogdanov84 9 Точки
Здравейте моите амбиции може би не се различават от тези на всички останали, от скоро стартирах собствен бизнес, който е насочен към уеб програмирането и тъй като е хубаво човек сам да се обучава и да търси развитие, все пак е още по-хубаво да се възползва от такива прекрасни възможности каквато Softuni и да натрупа още повече качествени и функционални знания. Мисля си, че всеки човек малко или много иска да създава нещо значимо, нещо със стойност, което ще е в помощ на някого по един или друг начин. При мен едно от водещите неща е точно това, възможността да създавам дали ще е някакъв софтуерен продукт или уеб сайт и двете насоки са ми интересни. 
1
lacoste avatar lacoste 12 Точки
Здравейте и от мен. На 18 години съм от малкият град Ямбол. Занимавам се от 3 години с уеб дизайн и Photoshop предимно. Тази година ще съм студент и реших, че искам да кандидатствам в SoftUni, поради простата причина, че не предоставя просто една диплома/сертификат за изминалия период на обучение, а човек наистина добива знания и професия, които да му бъдат полезни за бъдещ период от време. Не съм мислил за бъдеще след Софтуерният университет, но бих се радвал на каквато и да е длъжност в IT индустрията отговаряща на уменията, който се надявам да добия. 
0
stresi avatar stresi 33 Точки

Здравейте и от мен, аз съм на 23 год и завърших Психология в НБУ и доскор си мислех че направих много грешен избор с тази специалност и трябваше да запиша Информационни технологии. Занимавам се с програмиране любителски и общо взето се учех доскоро от приятели, книги, форуми и т.н. Но нали знаете как на човек изведнъж му светва една лампичка и точно на дургия ден пък и разбрах и за СофтУни и щастие отвсякаде. Имам ужасно много идеи, някои са свързани със специалността която уж сбърках, други с други неща, просто нямам необходимите знания за осъществяването им все още. Тук е мястото на което всички можем да ги получим наистина качествено и съвременно и това дали ще успеем и всеки ще реализира целта си, зависи изцяло от нас. Желая успех на всички! 

1
Geri_Cookie avatar Geri_Cookie 6 Точки

Здравейте и от мен :) 

Аз съм на 23 години, завършвам тази година Бизнес икономика в УНСС. След като 8 години учих икономика вече страстта ми към нея съвсем избледня. Още от ученичка исках да уча програмиране и даже в училище бях в специалност Икономическа информатика, но уви нищо не става, когато по Бази данни или Икономическа информатика се опитва да преподава учителка по Право или Банково дело. 

Преди една година започнах активно да уча програмиране - първо в Телерик (за съжаление малко здравословни и лични проблеми ми попречиха да продължа) и сега тук - в СофтУни. Този път съм твърдо решена да не се отказвам , независимо колко ще ми е трудно, защото когато искаш нещо истински силно трябва да се бориш докрай.

Относно моите мечти и амбиции за бъдещето, те винаги са били свързани основно с едно нещо - преподаването! Искам да преподавам, искам да помагам на всеки, който има желание да се учи и да напредва. Това е единственото нещо, което не е спряло да ме вълнува, независимо в коя специалност се развивам - било то икономика или някоя друга. Просто това е най-голямата ми страст!

И ще ви пусна един мой много любим цитат.

"Обхваща те страх, когато след горчив опит разбереш, че вътре в нас съществува една сила, която може да надвиши силите на човека; обхваща те страх, защото от онзи миг, в който разбереш, че тази сила съществува, вече не можеш да намериш оправдание за дребнавите си или малодушни постъпки, за пропиления си живот, за който хвърляш вината върху другите; знаеш вече, че ти, не съдбата, не орисията, нито хората около теб, ти единствен носиш, каквото и да правиш, какъвто и да станеш, цялата отговорност." 


Никос Казандзакис, "Капитан Михалис"

4
stratega avatar stratega 16 Точки
Много добър цита...макар  да има  и доза  страх пожелавам на всеки да открие тази сила в себе си и колкото по-рано толкова по-добре.Дори и късно да я открие  пак е по-добре от никога. 
1
birkoff avatar birkoff 46 Точки
Супер, има и хора като мен. И аз имам голяма страст към преподаването!
0
BoYaN avatar BoYaN 336 Точки

Здравейте,

поздрави за темата, която колежката LenaB е отворила.

Както на мен, така и вероятно на повечето студенти в университета им е интересно, какви хора са се събрали тук да изучават технологии, от които средностатистическия гражданин/селянин даже не може да им прочете имената правилно :D.

Казвам се Боян Тодоров, живея в Хасково, завършил съм колежа по туризъм в Бургас, с английски и немски и по диплома се водя, че съм екскурзовод. Темата за дипломите може да я направим в отделен раздел, че е бая дълга, само ще спомена, че моята повече ми пречила да си намеря работа в IT-сектора отколкото да ми е била полезна по някакъв начин.

Ще пробвам да завърша СофтУни и ще се опитам да съм в топ 10%, но съм сигурен, че това няма да е толкова лесно постижимо, като се има предвид качеството на всички студенти тук.

От много време си мисля за нещо като ИТ център в моя град, защото повечето фирми тук се издържат от нескопосано инсталиране на Windows-и и зареждане на тонер/мастила и повечето им служители дори не знаят какво представлява Hyper-Threading например. Не казвам, че няма и такива с адекватни умения и знания, но за съжаление са доста малко. С бивши колеги съм си говорил, че ако БЕЗПЛАТНО предлагаме тези услуги, дали няма да успеем да разклатим бизнеса на всички тези псевдо ИТ-фирмички, ама винаги стигаме до момента, че все пак някой трябва и да налее лев в тая идея, а спонсори, които ще инвестират в безплатни услуги, засега няма.

С удоволствие бих пренесъл идеята на университета в Хасково и ако знам че имам достатъчно знания, за да мога да преподавам, бих работил като доброволец за университета.

Поздрави на всички студенти и успех

2
tsanova.dillyana avatar tsanova.dillyana 11 Точки

И аз да кажа привет на всички! :)

Преди няколко години бях в университет в Лондон, учех право. Но това мое начинание се оказа твърде скъпо за родителите ми (за добро или зло, не го бяха преценили преди да замина, та прекарах там 4 интересни месеца). Върнах се в България и почнах работа, естествено, за да се издържам. Отдавна си бях обещала, че няма да се записвам в Бг университети във вида, в които съществуват, за това и желанието ми за обучение в чужбина. За хората, които не са имали досег до западно обучение, мога да ви кажа, че няма нищо общо с парадията тук. 

И така, на работата ми имах много свободно време и започнах да го уплътнявам с курсове - Телерик Академия, Lynda.com и т.н. И покрай Телерик следях работата на Наков и сега съм изключително радостна да съм част от първия такъв проект. 

И по същество, имам желанието да работя в голяма, по възможност международна, компания. Скоро ми предстои да взема Java сертификат. Общо взето следващите месеци се явяват доста натоварени, но мотивация не ми липсва. Също така кандидаствам и в един друг университет, който е Американски, онлайн и почти безплатен. Тъй като дипломата играе доста важна роля в изкачването на позиции в голяма компания, а и имам желание да се развивам в чужбина. 

Всичко това се надявам да успея да го съчетая с работа в близките месеци :)

4
alexis333 avatar alexis333 5 Точки
Страхотни амбиций имаш! Успех :)))
1
Можем ли да използваме бисквитки?
Ние използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Можете да се съгласите с всички или част от тях.
Назад
Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият. Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание. Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Рекламни
Използваме бисквитки, за да измерваме маркетинг ефективността ни, броене на посещения, както и за проследяването дали дадено електронно писмо е било отворено.