Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
LenaB avatar LenaB 112 Точки

Какви са амбициите ви СЛЕД обучението в SoftUni?

Може и да ви се струва малко рано за този въпрос, но не е лошо човек да си поставя цели, за да има стимул за постигането им.

Интересно ми е какви са хората в Университета, откъде идват и към какво се стремят с това обучение. Избрахте ли си вече професия?

Прави ми впечатление, че има и доста хора от Телерик. Обърка ли се нещо там, защо продължавате в Университета, научихте ли достатъчно?

Тагове:
15
Общи приказки
v1ppers0nn avatar v1ppers0nn 234 Точки

Мисля, че всеки иска да направи нещо голямо, интересно, хубаво и най-вече печелившо. Аз когато мина курса един ден, взема всичко, ще видя кое ще ми харесва най-много да правя. За сега се занимавам с сайтове, но аматьорско... Искам да правя теми на Wordpressи да го продавам в Themeforest. Ако някой го е гледал този сайт, има теми които струват по 50 долара, продавани по 50000 пъти, и печелиш 70% от темата. Това са милиони само за една тема. Но имам и други идеи, и от игри се правят доста пари. 

Стига да се знае кое как да се направи, работи за правене има много. 

Най-вече целта ми е, да не работя за някой, а да работят за мен!

10
Samuil.Petrow avatar Samuil.Petrow 1548 Точки

Мога да ти отговоря на последния въпрос:

Академията дава също толкова качествени знания колкото ще са тези и тук и ще я карам паралелно с университета. Записах се тук главно заради допълнението през втората година и заради възможността да получа диплома, а и тук ще има доста "екстравагантни" курсове след време, които ги няма може би никъде в страната. 

А и колкото повече знание се черпи от различни места, по-добре :)

5
g.stoyanov avatar g.stoyanov 776 Точки
Абсолютно вярно е цялото твърдение. Казвам го от личен опит.
5
LenaB avatar LenaB 112 Точки

Да включа и себе си - аз съм от най-старите студенти, на 36г. :)  Преди 10 години завърших Технически Университет, има ли колеги?

Както вече беше отбелязано обучението там не е от най-адекватните, въпреки че дипломата все пак се оказа от значение и не беше трудно да си намеря работа, макар и не от най-перспективните.

След това успях да развия малък собствен бизнес, както по-горе отбелязахте най-сладко е да работиш за себе си. Сега бизнесът работи сравително добре без мен и реших да повиша квалификацията си, дано съм на правилното място :)

7
Sitalk avatar Sitalk 9 Точки
О,не си сама.Аз съм на 37 :).Тук съм за да усвоя актуални знания и умения.И аз съм завършил Технически(друг град),но това не ми дава нищо.Виждам Softuni като една възможност за рестарт.Стискам палци на всички амбицирани.
7
valentin avatar valentin 22 Точки

Малко за мен: Момче, на 18 години съм :) Занимавам се с програмиране(уеб) от 2-3 години и сега тепърва навлизам в десктоп програмирането. Също от 1-2 години се пробвам да развия нещо като онлайн бизнес, и чак сега започна да върви, което е доста добре, защото точно сега ще имам нужда от средства(за бал,  лаптоп, таксите за Университета, квартира и т.н.)

Надявам се да вляза и да завърша Университета, след това да започна работа в хубава фирма и ако излезе възможност, да започна собствен по-стойностен и голям бизнес.

7
Blizz avatar Blizz 33 Точки
Прост отговор - Да се развия във Front End Dev-a. И също както каза v1ppers0nn, искам да се развия в Wordpress правенето на теми и плъгини. Пълно е с обяви за такива професии, но като няма хора които да го правят... Не искам да се влияя от някое шефче, което да ме командва както си иска...Друго си е за такива трудни професии да го е страх да го загуби...А пък дай Боже един ден да направим собствен бизнес :)
5
Kibork avatar Kibork 87 Точки

Уча Маркетинг в Еворпейски Колеж По Икономика И Управление. Заедно с това, вече 4та година се занимавам любителски във свободното си време със Уеб Продрамиране. Тук искам лека полека да ставам професионалист в областта на програмирането, а след завършване на SoftUni, да работя, като програмист.

Също така след Еворпейски Колеж, мисля да запиша няколко бизнес магистратури (Счетоводство, Бизнес Администрация, ...) , за да мога, когато съм по възрастен, да изполозвам няколкогодишният си стаж като програмист, заедно със бизнес образованието си, за да мога да работя добре платена работа и след програмирането.

Напоследък чувам, че кадри разбиращи от бизнес и информационни технологии, трудно се намират и са много ценни, това ме мотивира, да продължавам, по пътя, който съм поел.

3
niksanavdsv avatar niksanavdsv 6 Точки
И аз съм същия случай!!!На 26г. съм завършил съм Стопанската академия в Свищов с две бакалавърски дипломи.Правех опити да си намеря някаква работа по специалността,но без успех.Просто с икономиката е трагедия,мисля че няма нужда да обяснявам по подробно.Фактът,че 6 месеца седях без работа преди да замина за чужбина говори сам за себе си.В университета искам да се преквалифицирам,да придобия истинска професия и работа,а не само някаква дипломка,която да ми седи в секцията и защото ми омръзна да ходя в Англия да им бера ягодите на тъпите англичани и руманците да ни се подиграват!!!Надявам се,че не е късно вече.      
6
Kibork avatar Kibork 87 Точки
Само няма да се предаваш брат! Аз самият незнам какви изненади ми е приготвила съдбата... Никой не знае. Затова, просто трябва да гледаме напред и да се опитваме, доколкото е възможно, сами да произвеждаме съдбата си!
3
LinAdmin avatar LinAdmin 78 Точки

Здравейте колеги,

Амбициите ми СЛЕД обучението ми в SoftUni са да започна да пиша разни неща за себе си - от уеб програмиране, през десктоп и мобилни приложения, до програмиране на разни енбедед неща - системи за достъп, интенлигентни домове и т.н.

А амбициите ми ПО ВРЕМЕ на обучените ми е да науча обектно ориентирано програмиране и писането на чист и сигурен код, защото досега пиша само скриптове, тъй като работата ми го изисква - пиша на sh предимно, како напоследък ме карат да пиша на PowerCLI без да ме питат дали знам нещо по въпроса или дали искам. Но нали когато шефа говори и боговете мълчат, та първия ми опит с PowerCLI излезе 400 реда код, втория 300, от което съм особено горд. Сега  ми остава да допиша останалите няколко стотин хиляди реда код (Наков каза около 300к реда код), за да стана добър писател :)

Като заключение бих казал, че имам някаква необяснима любов към Python и искам да стана добър "питонджия".

2
mmddimitrova avatar mmddimitrova 433 Точки

Здравейте,

Аз идвам от нестандартен за IT средите хабитат - Философският Факултет на Софийския Университет. Ще се посветя изцяло на Софтуерния Университет и се надявам след година, а защо не и по-рано, да започна работа в някоя фирма. Жадувам да се уча от реални проекти, да се потопя в работна обстановка.

С удоволствие бих станала и доброволец в университета.  Като цяло - горя от ентусиазъм да се раздавам за индустрията. :D

Успех на всички!

5
stratega avatar stratega 16 Точки

Аз също съм се ориентирал към web, в момента съм "сайтаджия" ,но  искам да стана   developer. С уменията които придобия в университета  се надявам да осъществя няколко уеб проекта които са ми в главата. Общо взето искам да прибирам паричките на чужденците без да се налага да ходя да бачкам извън България  за някой. Интернет ми дава тази възможност и се надявам да успея да се възползвам на макс  :). 

2
wartus avatar wartus 152 Точки
Да помагам на други ,които са като мен сега и да продължа да се развивам !
5