C# Advanced Exam 11.10.2015
Здравейте, пускам тема да коментираме изпита, аз успях да реша 3та задача само. Регекса на Shmoogle Counter го направих да е
"(double)\s([a-z]\w*)|(int)\s([a-z]\w*)" и дава сто точки, бях зациклил яко на 80, защото не бях обърнал внимание, че в условите пише, че се спазват конвенциите, но после се усетих и го напвравих да хваща първата буква само когато е малка и джъджа излезна щедър. След това бях сигурен, че ще реша и 4та задача, опитах се да напълня два вложени речника,(същата схема като Population Counter от предишния изпит, обаче там няма повтаряши се ключове във вложения речник :( ) пробвах с листове със стрингове и с какво ли не, но не стана и не стана, защото ми излиза, че се повтаря втория key във вложения речник и така и не успях да я прескоча тази стъпка, много ме е яд, че не успях да я реша, направо се изнервих. Моля който я е решил да сподели решението, ако може и да е без класове, ще е още по-добре. Общо взето изпита си беше тежък.
"Познати задачи", за всеки е различно понятие :D . Изпита имаше доста уловки. Аз лично се изложих бая и мисля, че най-лоша шега ми изигра това, че изпита който решавахме на подготовката (предния - от 19 Юли) беше значително по-лесен от нашия (мисля, че не само аз мисля така). Това ме подведе да подходя малко по-лежерно към подготовката си. Но какво да се прави, за джавата вече ще си знам.
Много често подготовките за изпит се правят преди де факто да са готови задачите за изпита. Няма как водещият подготовката да адаптира задачите за да са със същата сложност като и на изпита. А и не е правилно според мен. Най-важната част в обучението е самоподготовката :) И винаги да си готов за най-гадните задачи ever :P
Естествено, че няма как да се адаптира, но все пак е добре да се вземе като пример някой средно сложен изпит, защото този си беше направо много лесен. Примерно по-предния (от май месец). Но както и да е то и понятието "сложност" е относително за всеки. За самоподготовката съм съгласен.
Впрочем задачата за сръбското имах някакви пъклени подозрения, че ти си я писал :P :D