Софтуерно Инженерство
Loading...
+ Нов въпрос
Bogdan91 avatar Bogdan91 2 Точки

Здравейте,

По здравословни причини пропуснах първият семинар. Събитието има ли запис? И като цяло, откъде мога да намеря информация, за да наваксам? 

Благодаря!

1
stefkay avatar stefkay 54 Точки

Материалите се качват в страницата на курса: https://softuni.bg/trainings/1237/crash-course-in-ux-november-2015. Към момента няма видео, тъй като лекцията е до 22 ч., но ще го качат през следващите дни. И аз потропвам с крак :)

1
george.stoilov avatar george.stoilov 1 Точки

Здравейте, презентацията от първата лекция не е достъпна.

Балгодаря предварително.

 

Поздрави, Георги.

0
12/11/2015 11:17:42
Tatyana avatar Tatyana 99 Точки

Светльо, съжалявам за резкостта, но явно не сме добре дошли в курса!

Някой се е постарал да изтрие всичко в темата на курса.

Няма да коментирам кой - просто ще напиша защо имаше толкова отбори, написани като отделни въпроси :

Лекторите ни помолиха всеки отбор да си постне участниците, защото станаха размествания, и лекторите не знаеха кой в кой нов отбор е преминал, някои отбори се сляха, имаше колеги недошли на първата лекция и не знаещи за отборния проект и неговата важност.

Всеки отбор трябваше още да си напише темата за проекта, а също се разбрахме ако има ненамерен участник - да го поканим да се присъедини. Проектът ще е 60 % от оценката, така че ако не си в него, тогава можеш просто да се откажеш от курса.

А участниците в курса - повечето както се оказа - за пръв път се регистрират в сайта на СофтУни и не са си дали никакви контакти, дори не се знае мъж ли е или жена зад даден профил.

-3
RoYaL avatar RoYaL SoftUni Team Trainer 6846 Точки

Татяна,

Преценката да се скрият темите беше моя, осланяйки се на вече написаните правила на форума

Нарушени са точки 3, 9, 11 (на повечето пишеше само "Здравейте" или "Аз съм еди-кой-си") и най-вече точка 15 - темите ви са полезни само и единствено на тесен кръг от хора - вашия отбор. Оставяйки подобни теми във форума ще предизвикаме прецедент. Впоследствие поддръжката на форума ще стане много трудна, тъй като останалите участници ще си помислят, че оправдаваме подобен тип поведение, където тема може да бъде полезна само на 2ма или 3ма участници, правейки си теми, в които си чатят с роднините си, или всеки отбор от всеки курс направи по една такава тема.

Нали си представяте какво ще стане тогава? Теми, които засягат по 3-4ма човека ще бъдат на първите 5 страници от форума, а теми за решаване на задачи, обсъждане на проблеми около СофтУни и т.н. ще останат на заден план.

Лекторите ви може да са ви помолили да си намерите отборите във форума, но до участниците в поддръжката на форума не е стигала информация да се оправдава такова поведение, а и както вече написах, има стабилна причина да не се оправдава. Би било много по-хубаво да се закърпят подобен род организационни проблеми, каквито казваш, че са се случили ("станаха размествания, и лекторите не знаеха кой в кой нов отбор е преминал").

Ако не е възможно да се поправят случилите се събития, което смятам за решението, то моето предложение е в такъв случай да направите ЕДНА тема, където да обсъждате случващото се, а не по тема за всеки отбор.

Лично мнение: хората, които не са разбрали за важността на отборния проект, не присъстват на лекциите или нещо от сорта, много вероятно не посещават и форума, още повече пък не знаят името на отбора си или въобще не знаят, че участват в отбор, няма никаква причина да кликнат върху тема "Team еди-кой-си", осъзнавайки, че това е техният отбор и съотборници. Още повече пък когато има 30 такива теми.

Поздрави,

Иван

 

8
stefan.ivanov.716 avatar stefan.ivanov.716 37 Точки

Здравей Татяна,

С екипа на СофтУни работим над оптимално за всички решение и очаквайте скоро информация от нас :)

1
angelina.dimova avatar angelina.dimova 14 Точки

Здравейте,

Може ли да се добави повече информация за хората, които са записани online. От това, което прочетох, се разбира че ако имаме желание, можем да си направим самостоятелен отбор. В общата тема с присъстващите ли трябва да се запишем ако искаме или ще е добре да има отделна тема за тези, които са Online. До кога можем да записваме отбор? Вариантите да разберем какво е зададено и какви условия, разяснения има по задачите е да гледаме видеата и да си теглим заданията, но ако имаме допълнителни въпроси, имаме нужда от връзка с лектора. (как - имейл, телефон, скайп?))? 

От информацията публикаувана на страницата на курса е известно само:

  • Ако се запишете в онлайн форма на обучение, имате достъп до всички видео лекции и материали от курса, както и да предавате своите домашни за проверка.

В заданието за екипна работа:

  • People attending online may also form teams, but they are not obliged to and can also work as a “team of one”.

В темата за Организиране на отбори:

  • Колеги, оказа се, че не може всеки отбор да публикува отделна тема, по добре е да се направи една тема и в нея да са всичките 50 отбора присъствено обучение и може би желаещите колеги, които са онлайн.

Ако не е проблем, според мен е по-добра идея да има отделна тема за ИНФО за Online записани, за да не спамим с излишна информация темите на присъстващите, които вече са нясно.

3
11/11/2015 15:36:06
stefan.ivanov.716 avatar stefan.ivanov.716 37 Точки

Здравей Ангелина,

Добави отборът ви аналогично на начина по-който го правят всички останали като ние ще имаме ангажимента да дадем темата. С оглед на това да има достатъчно време всички, които са се записали онлайн да могат да реагират, ще дадем време до неделя и тогава ще зададем темите. Отбележете също в този пост, че ще работите по онлайн модела за "посещение" на курса.

Поздрави,

Стефан

1
valata avatar valata 2 Точки

Привет Стефан,

 

Извинявай ако задавам тъп въпрос, но как да добавим отбор, като ние хората, които сме онлайн не се познаваме. Как да се организираме в отбор?

Ако тази информация е спомената във видеото, то все още не е налично.

Поздрави,

Валентин

0
angelina.dimova avatar angelina.dimova 14 Точки

Здравей,

Трябва да се съгласите, че онлайн записаните и присъстващите нямат равен старт, а и двата вида курсисти имат право да държат изпит, да направят проект и да получат сертификат при желание.

Как точно ще се случи това за онлайн записаните?

Първо присъстващите имат възможност за комуниакция с вас в залата, второ - по време на почивката записа се изключва, когато те задават въпроси, както и в края на лекция, когато повечето присъстващи идват при вас да задават въпроси, които могат да бъдат и наши. Отделно хората в залата не се чуват на записа (явно от по-далечните редове), когато говорят по темата. В случая ние нямаме тази възмжност, а всъщото време можем да искаме да направим проект, да се явим на изпита, и да получим сертификат.

Смятам, че тема за Онлайн записаните с Информация е необходима, която да съдържа следните отговори.

1. Как точно се очаква да си изясняваме неясноти, при положение, че нямаме никаква връзка с лекторите (вас)?

2. Единственият начин да получим отговор на въпросите си е, да ги зададем във файла, който прикачаме в сайта като наше домашно? 

3. Домашните на онлайн записаните ще получават ли отговор и как? Ще се четата ли по време на лекция?

4. Кой определя името на отбора за онлайн записаните?

5, Темите от кой се задават или са по избор?

6. Ако случайно някой онлайн записан не постне нищо във форума, но подготви проект и иска да се яви на изпит и вие разберете за него януари, как се процедира? Има ли право да се яви?

С този пост нямам намерение да се заяждам, но по никакъв начин не мога да се ориентирам какви са правилата за онлайн записаните.

8
12/11/2015 12:31:24
Ifandieva avatar Ifandieva 72 Точки

Здравейте,

 

Напълно вероятно е всички отдавна да са видели двата семинара, които СофтУни направи далеч преди самия курс, но е възможно и за някого линковете да са от полза.

https://www.youtube.com/watch?v=ZKIiIoEfk08

https://www.youtube.com/watch?v=cy1H7w0JeaM&list=PLlcYRzEHmgNlAoa-rQcXECIQZGLoduBP9&index=65

 

И сега, молбата: има ли СофтУни начин да качи видеото от Camtasia-та от тези два семинара? Възможно е по времето на първия Университетът още да не е работил с Camtasia, но за втория съм сигурна, че по-скоро някъде има запис.

 

Поздрави,

Нели

0