Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
NoniYordanova avatar NoniYordanova 4 Точки

Онлайн обучение с Mac

Здравейте, има ли някой,  който се обучава онлайн като използва компютър Mac? Аз разполагам само с такъв и искам да се обучавам онлайн но не съм сигурна, че ще стане защото всички необходими софтуерни приложения са за windows...моля Ви за мнение и ако има някой с такъв компютър нека сподели. Благодаря!

0
Programming Basics 20/04/2016 17:03:24
V_Ivanoff avatar V_Ivanoff 45 Точки

Кое те претеснява, че ще ползваш МАК. Почти всички софтуери имат и версии за МАК. И интерфейсът и командите са почти едни и същи. Не би трябвало да има проблем да използваш МАК. Ако все пак се претесняваш си качваш на една виртуалка един  WIN и си ръчкаш там.

0
NoniYordanova avatar NoniYordanova 4 Точки

Например скоро ми трябваше Visual Studio, намерих версия за iOS но неискаше да се инсталира...а за виртуалния windows ми трябва повече място защото и в момента лаптопът ми работи малко бавно на моменти, а ако сложа и това незнам?

0
V_Ivanoff avatar V_Ivanoff 45 Точки

До колкото знам MS си оптимизираха продуктите за MAC, така че най-вероятно в инсталационния пакет е имало някакъв проблем. За виртуалната машина да ще бави след като е пусната. Лошото е че в момента от Apple имам само i-устройства иначе можеше да тествам.

0
Filkolev avatar Filkolev 4485 Точки

Пробвай с MonoDevelop. На първо време ще ти свърши работа. Вече по-нататък в КПК курса се пишат юнит тестове, ползват се инструменти като Resharper, StyleCop, dotTrace и други. Т.е. в един момент може проблемът пак да дойде на преден план, но има време.

0
NoniYordanova avatar NoniYordanova 4 Точки

Обезнадеждих се, казаха ми че за да ми сложат Windows ми трябват сбодни 20-30 Гб а аз имам само 8. Освен това цялата ми памет е доста малка - 80 гб. Сега излиза, че или трябва да си взема някакъв лаптоп за учене с windows или да си увелича паметта на  macbook-a, и двата варианта са ми над 200 лв... 

0
Filkolev avatar Filkolev 4485 Точки

Инсталирай програмата, която посочих, аз лично я ползвам под линукс и нямам проблеми, предполагам и с мак ще е така.

Оттам нататък - бих ти препоръчал вариантът с по-голям диск за мака. Има хубави ссд-та от 240 гб за около 180-200 лв. 80 гб просто са твърде малко за програмиране откъдето и да го гледаш.

0
NoniYordanova avatar NoniYordanova 4 Точки

Добре, благодаря много за насоките.

0