Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
Flacko avatar Flacko 0 Точки

BaaS & Parse.com

Здравейте,

Аз съм неофициален онлайн ученик на SoftUni,и от няколко дена насам мъча едното задание от посочената лекция. Целта ми е да направя 'ul' за всяка държава,като всеки списък за всяка държава да има class с името й.И за всяка държава като 'li'-та да добавям градовете й.Имат си Pointer-и в таблицата в Parse.com,всичко е ок.

Въпросът ми е : Как бих могъл за всеки град да проверявам към коя държава е неговият Pointer и да го добавя към съответния 'ul'.Страните съм ги докарал.Мъча се с градовете.Ето и как изглеждат нещата досега.

Script : http://pastebin.com/KKSZ6rS4

HTML : http://pastebin.com/sfzeChQa

Приемам всякакви съвети. Поздрави :)

Тагове:
0
JavaScript Applications 29/10/2015 22:34:08
Filkolev avatar Filkolev 4485 Точки
Best Answer

Малко съм позабравил този предмет, но си погледнах домашното и имам проста филтрираща функция. Взимам id-то на държавата (пазя го като атрибут в HTML-a), след това от градовете взимам тези, за които id-то на държавата съвпада с това, което търся.

И двата ти линка изглежда водят към един и същ код. Но от това, което виждам, ти препоръчвам да си разделяш нещата - HTML-a, скриптовете и стилизирането (специално CSS-a е хубаво да го извадиш).

1
Flacko avatar Flacko 0 Точки

Хем сложих линк към скрипта...Оправено е.

Попринцип деля всичко.Но вмомента съм се устремил към това да наглася функционалността на "приложението".

Има ли начин да се свържа с теб,освен тук.Skype примерно?

Благодаря за отговора!

 

0
Filkolev avatar Filkolev 4485 Точки

В момента съм се хванал и аз да уча и няма да мога сега точно да ти обърна внимание, но може да ме добавиш скайп, дал съм си координатите в профила.

Относно разделянето, хубаво е например да отделиш логиката около градовете и държавите в отделни скриптове. Не помня къде се разгледаха тези неща в курса, но обикновено имаш папка lib за библиотеките, някакъв главен скрипт, както и модулчета, които се занимават с конкретни задачи. Още по-нататък се разглежда и MVC. 

Малко насоки - всеки ul е за определена държава предполагам. В такъв случай може на елемента да му сложиш някакъв атрибут, например data-id, където да сложиш id на държавата, за която е списъка. Така за всеки ul може да хванеш въпросното id и да си филтрираш градовете на база стойността му. 

Ако не си минавал лекциите от Advanced JS по-добре първо ги разгледай тях, по-сложна задача е ако си започнал директно с Applications курса.

1