Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
supersane avatar supersane 233 Точки

Dual OS on SSD

Здравейте, сега ще си поръчвам SSD от Amazon, но бях чел, а може би чувал, че не било добре SSD-то да се реже на партишъни. Това което ще поръчвам е 240гб и спокойно има място да го цепна на 2 и от едното да буутвам Линукса си, а от другото да Windows-а. По принцип windows-а ми е се омазва повече и доста по-бързо и искам бърз performance на него, но в последната половин година започнах все повече и повече да свиквам с линукса си и ми допада доста повече. Това в крайна сметка няма толкова значение кое ми харесва повече, важно е максимално да използвам облагите на SSD-то в слчуая да имам 2те си ОС-та на него. Някой от вас правил е подобно, знае ли за плюсове или минуси към тази процедура и т.н. Ще се радвам да чуя мнения :)

Тагове:
0
Хардуер
deyan.zhekov avatar deyan.zhekov 159 Точки

Здравей, няма никакъв проблем да разделиш SSD диск на 2 части. Използвам setup с 1 SSD на 2 части и 1 HDD на 3 части от повече от 3 години - никакъв проблем. 

1
ibakyrdjiev avatar ibakyrdjiev 172 Точки

Само не си прави Swap на SSD защото ше му вземеш животеца

2
rado84 avatar rado84 1 Точки

А има ли начин пейдж файлът на Уиндоус да се премести при необходимост и ако "да" - как става това? Питам съвсем сериозно, защото на мен току-що ми зададоха такъв въпрос, а аз нямам абсолютно никаква идея.

0
supersane avatar supersane 233 Точки

Благодаря за отговорите, значи ще действам смело. :D

0
inktech.n.kikov avatar inktech.n.kikov 42 Точки

да няма смисал от суап дял ако машината разполага с повечко рам.

2