Какво IDE/Editor ще ползвате за Java Basic
Аз пробвах Eclipse и NetBeans ..... ама VisualStudio май много ще ми липсва от така наречение "благинки"
Аз пробвах Eclipse и NetBeans ..... ама VisualStudio май много ще ми липсва от така наречение "благинки"
Чета, че IntelliJ IDEAспециално що се отнася до благинките май е най-добре.
Не съм фен на Java, но за курса ще ползвам Eclipse, NetBeans нещо не ми хареса.
Eclipse, след като на лекциите ще бъде използван, мисля че ще е най-подходящо да го ползвам него.
Аз ще използвам NetBeans, защото и на курсовете по HTML, CSS и PHP пак ще ползвам него. Може да инсталирам и един Eclipse за проба, да видя как е :)
NetBeans си е малко тежък. Препоръчвам ти за html и css да използваш Sublime Text :)
За hmtl/css най-вероятно ще си мина на Visual Studio. Без него не се чувствам добре :)
Eclipse Kepler върху Ubuntu 14.04
П.П.: Ето едно много интересно приложение за андроид, ако ви осени някой идея за решаване на задача и нямате лаптоп под ръка.
Аз на работа бях решил да си решавам по някоя др задача обаче AIDE има малък проблем. Когато въвеждам число от примерно му подавам 6 и натидкам Enter ми слага още една 6ца и чете 66 вместо 6....някой да го е срещал този проблем
Иначе май има е нещо като ироци
Сега го пробвах и нямам такъв проблем, странно.
Как въвеждаш
Scanner input = new Scanner(System. IN);
После с input. Nextint();
Нещо такова май беше
Edit:Открих го трябва да ползвам клавиятурата която ми е оригиналната на телефона другите правят мизерийки
Аз ще ползвам JCreator , работи като Вижуал Студио.
LE версията е безплатна и напълно достатъчна.JCreator ми напомня за времената, когато бях в първи курс. Това е единствената среда за Java, дето не е писана на Java и затова работи доста по-бързичко на бавна машина. Този проект по мое мнение е загинал: не са обновявалинищо от 2012 г. насам. Поддържа ли Java 8?
Да, поддържа JDK 8.
Добре ли е да го ползвам, или все пак да си заредя Линукс и Еклипс - за да си вървя с групата ?
Аз работя на HP MINI 311 с 3Gb RAM и затова много не ми се иска - Вижуал Студиото обаче работи отлично, въпреки ,че му трябва 4 Гига . Мисля да си ги заредя все пак, на второто Мини - имаме 2 от тях, но искам първо да чуя лекцията и пробвам с JCreator да направя първото домашно.
https://plus.google.com/112013554225047327773/posts
Xinox Software, CEO - Wendel de Witte (JCreator)
Xinox Games https://www.facebook.com/zairaonlineEclipse в Уилдолс среда
Аз веднъж пробвах NetBeans на Windows 7 и беше доста бъгаво... и затова ще използвам Eclipse.
Eclipse, е жалко че няма intelli sense но какво да се прави, май Visual Studio ме е разглезило, Ctrl+Space горе долу закърпва положението но носталгията си остава ;)
На мен определено ще ми липсва indent guide extension-а, който на Java вероятно не би могъл да бъде реализиран заради това, че отварящата скоба на блока е на същия ред
хаха, да и това в допълнение
Здравей,
Аз лично ползвам IntelliJ IDEA под Windows 7. Използвал съм Eclipse - под Windows и Linux.
Това е мой личен избор, пробвах продуктите на JetBrains ( които стоят за IntelliJ) и бях изключително доволен от бързината и точността на дописването на кода и същевременно ясното структориране на проектите - това е лично мнение.
Прочетох, че имаме право на личен избор за IDE и OS. Моля, ако някой е запознат да потвърди, че имаме право на такъв избор и няма да бъдем санкционирани по някакъв начин за това, че не използваме Eclipse под Linux (аз лично подкарах виртуализацията на д-р Наков и бих могъл винаги да ползвам нея, просто предпочитам IntelliJ).
Поздрави ,
Ти си избираш средата и OS. Никой не може да те задължи да работиш на нещо определено. Просто на лекциите примерите ще са на Eclipse а Linux е персонално за да понаучим и него малко от малко.
IntelliJ IDEA - току що го пробвах супер ми се вижда на пръв поглед
отивам за бирички и направо сядам да реша няколко задачи от книгата .... май ще върши работа