Какво IDE/Editor ще ползвате за Java Basic
Аз пробвах Eclipse и NetBeans ..... ама VisualStudio май много ще ми липсва от така наречение "благинки"
Аз пробвах Eclipse и NetBeans ..... ама VisualStudio май много ще ми липсва от така наречение "благинки"
Eclipse под Win 7 поне засега, слаб е компа за виртуални машини и тн. IntelliJ IDEA имам за "backup".
Аз пробвах, след лекцията, InteliJIDEA и двете версии - Ултимейт и по-леката , но и двете ми изглеждат ужасно тромави , след JCreator - той е бърз , като жребче , има си всичко необходимо,че и повече и не го сменям за нищо - още повече ,че си поддържа и java 8, въпреки , че създателите му вече не поддържат форума - най-хубавата Джава среда си остава той, защото е единственната написана интелигентно на С++, а не на Джава.
Освен това не и трябва почти никакъв РАМ, както и подчерта и самият господ бог наш - С.Наков на лекцията вчера . Сега съм изморена ,че днес работих и гледах лекциите в 4 часа сутринта , но утре почвам домашното , че скоро и тим - проект ни чака .При положение, че уроците и обясненията по материала ще се водят на Еclipse, нямаше много какво да се чудя, кое да инсталирам... Нямам време сам да експериментирам и разучавам магариите на другите IDE-та, макар че си инсталирах и IntelliJ IDEA заради хвалбите, че имал много хубав интелисенс...
Линукс на виртуалка ми е много интересно и любопитно да се пробвам да инсталирам и разцъкам, но за жалост на този етап няма излишно свободно време да го разучавам тапърва и настройвам :( Може би по време на HTML курса ще остане такова.
Абе що всички искате Linux виртуалка, елементарно инсталиране(просто имайте в предвид че ви трябват 2-3 дяла а не един като на Windows), работи си достатъчно бързо ..... абе ако не играете игри, си е доста добър варянт, като ви се дойрае рестартирате и пускате win и биете зомбитата....
Мисля да запиша едно видео как се инсталира ....
Щото принципно като пишеш софт трябва да го тестваш и на единия ОС и на другия... Не върви при всеки опит за тест да пренисталираш ту едното, ту другото :)
Иначе съм едновременно и Windows и Mac юзър, всяко си има предимствата и недостатъците, но като чели на този етап Линукс за основен ОС не бих си го причинил, по скоро от чисто любопитство като почне HTML курса и имаме повече free time ще си го инстална да го разцъкам...
Неее имах предвид, на един комп да си да си заделите малко GB за Linux, и с един рестар си микрираш от едната ОС в другата когато каквато ти трябва ... аз съм с Win и Linux .... е като ме обхванат некви моменти че Linux e моя бог - рестарт и главоблъсканицата кое как и защо почва....после ми писва - рестарт и айде на Win .... това с виртуалките немога да го схвана .... айде да кажем за телефоните го разбирам ама иначе не виждам мн смисъл