Loading...

Във форума е въведено ограничение, което позволява на потребителите единствено да разглеждат публикуваните въпроси.

TrifonApov avatar TrifonApov SoftUni Team Trainer 131 Точки

Информация за изпита по Programming Basics - 24 април 2016

Здравейте колеги,

Във връзка с приемния изпит, както знаете, датата е определена – 24 април от 9:00 до 15:00 часа. Ето няколко допълнителни уточнения:

1.     Приемният изпит включва 5 задачи – 500 точки. За да продължите обучението си в СофтУни трябва да изкарате минимум 250 точки:

        а. Явяването на приемния изпит е задължително, ако желаете да се обучавате в СофтУни за напред;

        b. Ако не сте доволени от оценката, изкарана на приемния изпит, може да използвате оценката си от междинния изпит (който се е явил на него). Трябва да имате минимум 300 от 600 точки, за прием като студент в СофтУни;

2.     Част от съдържанието на курса Programming Basics се включва в Tech Module, като ще се изучават допълнителни теми и задачи. Съветваме ви да се включите активно в него;

Важно: Няколко дни преди изпита ще получите имейл с допълнителна информация.

Edit: Понеже не съм уточнил. Тази информация важи за групите от януари и февруари, за изпита Programming Basics (не Coding 101).

Изпита ще е 6 часа и ще има 5 задачи:

  1. Simple calculations + simple logic
  2. Loops + simple logic
  3. Drawing figures at the console (loops)
  4. Arrays – processing sequential data
  5. Matrices – processing table data 
Тагове:
13
Programming Basics 13/04/2016 11:40:45
ViPeRsA avatar ViPeRsA 189 Точки

А ако на междинния имам 600, а на Бейсикс 300, 250 или по-малко, ще мога ли да се боря за стипендия?

0
TrifonApov avatar TrifonApov SoftUni Team Trainer 131 Точки

Както по-горе писах.

За стипендиите: всеки с успех 97%+, за който и да е от двата изпита, ще има възможност да кандидатства за стипендия. Като стипендията се дава за една година, но на края на всеки модул се защитава.

Накратко казано - можеш да кандидатстваш.

1
KameliyaIvanova avatar KameliyaIvanova 3 Точки

Здравей,

кога е крайната дата за плащане на таксата и има ли възможност за плащане на части?

0
borislav9212 avatar borislav9212 745 Точки

От Софтуни ще ни изпратят мейли, до кога трябва да платим, а за плащане на части, доколто знам не става, но за по сигурно пиши на Софтуни, те ще ти кажат, дали може да се направи нещо по въпроса.

0
TrifonApov avatar TrifonApov SoftUni Team Trainer 131 Точки

След всеки изпит има една седмица за обработване на резултатите и една седмица за плащане. Имайки предвид празниците, които идват след изпита, предполагам крайната дата за плащане ще е в седмицата 9-15 май. За плащането на части, най-добре пиши на info@softuni.BG или се обади на телефона за контакт.

0
naskodaskalov avatar naskodaskalov 32 Точки

Здравейте. Имам малко по-различен въпрос от всичко изписано до момента, та ... На изпита ще може ли да се ползва лаптоп с инсталиран вируален windows (на MAC система)? Благодаря.

0
TrifonApov avatar TrifonApov SoftUni Team Trainer 131 Точки

Разбира се. За този изпит даже не мисля, че ти е нужна и виртуалка. Можеш да си решаваш задачите в mono develop (ако така се казваше IDE-то за Mac) и после копи-пействаш кода в judge.

0
naskodaskalov avatar naskodaskalov 32 Точки

Да, това е програмата, но аз си използвам Visual Studio-то, инсталирано на виртуален Windows. Нали по принцип трябва да се стартира и Sential клиента и да не прави някви проблеми като са две системите? 

Благодаря за бързия отговор :) 

0
TrifonApov avatar TrifonApov SoftUni Team Trainer 131 Точки

Sential-a е възможно да ти направи проблеми във виртуалката. Попринцип работа само под windows. Ако по някаква причина не иска да тръгне по време на изпита, оставаш без него. По време на изпита ще мине някой, който да отбележе дали всички които са се записали присъстват и на този човек ще му кажеш, че не работи Sential-а.

0
u.ashikov avatar u.ashikov 9 Точки

Здравейте,

Не знам дали тук е мястото за моя въпрос но някой може ли да ми препоръча хотел в района на Софтуерния университет, тъй като не съм от София и не съм много запознат с града, а ми предстои идване за изпита на 24 април. Благодаря предварително !

0
ViPeRsA avatar ViPeRsA 189 Точки

Избери си където и да е, просто гледай да е до метро и ще се оправиш.

0
u.ashikov avatar u.ashikov 9 Точки

Добре мерси !

0
georgi.yazovaliiski avatar georgi.yazovaliiski 9 Точки

В една от лекциите (не се сещам коя точно) се спомена, че файл с помощни функции е разрешен за ползване по време на изпита. Наистина ли е така?

0
alex1966 avatar alex1966 255 Точки

Можеш да си ползваш всички задачи, които си решавал, да си направиш в 1 файл пищови, за стъпки в решаването на задачи, интернет и т.н. Само нямаш право да преписваш от другите хора и да питаш по форуми.

0
georgieff1288 avatar georgieff1288 0 Точки

Доколкото си споням бях прочел, че мога да ползвам видео уроците качени в страницата на софтуни или греша?

Също така как да заявя, че искам да ползвам лаптоп на софтуни?

0
Thenis avatar Thenis 219 Точки

Доколкото си спомням преди всеки изпит ти се изпраща емайл на който трябва да попълниш една форма дали си имаш лаптоп или ще изполвзаш настолните компютри на софтуни след като го попълниш ти дава място на което да седнеш с компютър стига да избереш че искаш настолен компютър.

EDIT: И да можеш да използваш видеата. Само не можеш да преписваш или да питам колега или да питаш в някой си форум.

0
13/04/2016 15:51:52
fiherLuci avatar fiherLuci 225 Точки

Прочетох темата и имам няколко въпроса .
 1.На 24 има 2 изпита - Programming Basics за януарския и февруарския курс и след него Coding 101 за мартенския ,НО мога ли да се явя на Programming Basics и после на Coding 101 като поправителен ? Проблема ми е ,че не си реших последната задача и си казах" не е важно няма да се мъча" и после си я реших в метрото и пак си казах " не губя нищо" обаче сега се оказва ,че реално съм загубил доста и не ме устройва резултата ми и дори да си взема Programming Basics пак искам да се пробвам да си изкарам всичките точки на Coding 101  и искам да знам ако е възможно как мога да се запиша и до кога . 

2.Как се определят оценките ? В училище ,защото съм 12ти клас и още уча , имаме система ,която е  (Броят точки . 4) /Максималният брой точки + 2 ,но не знам как е при SoftUni . Макар ,че при 600 точки макс сигурно е много просто - 200 т. -2  ,300т.-3   и т.н.  при 500 точки вече е по-различно и като не се знае нататък каква ще е формата и с колко задачи и как ще се смятат точките и т.н.  мисля ,че е важно да се знае дали ще се ползва универсална формула или зависимост от максималния брой точки ще се мисли за всеки изпит .

3.Мога ли да  запиша 2 специалности на Tech Module ,което не означава дали само го има като опция ,но дали и курсовете са синхронизирани така ,че да мога да ходя на две специалности без да се застъпват . И другото ако е възможно каква е цената тогава за курса и дали пак трябва да я плащам на момента ,защото ако е х2 цената то стават 720 лв и на куп е по-сложно да се дадът ,а засега виждам ,че няма информация за плащане на части . 

 

4.Каква е цената за Basics Module ? 

 

5.Ако запиша повече специалности пак ли мога да кандидатствам за стипендия ( ако приемем ,че покривам изискванията) за цялата сума или само за 1 специалност ?

6.Кой поема стипендията?СофтУни или работодател за които ще трябва или да му върна парите или да работя известно време за него ?

1
ViPeRsA avatar ViPeRsA 189 Точки

Tech модула няма специалности,а как се формират оценките можеш да видиш в презентациите които откриват курсовете.Обяснено е подробно.А ако си одобрен за стипендия ще трябва да бъдеш ментор или да помагаш по някакъв друг начин.

0
14/04/2016 21:21:29
fiherLuci avatar fiherLuci 225 Точки

Имах предвид Professional Modules иначе относно оценките - за Programming Basics има обяснено какво представлява курса и кога ти се води теста за преминат ,НО никъде не пише каква е формулата и колко точки са за 5 и т.н. 

Ето пример - http://prntscr.com/asyi0v  и http://prntscr.com/asyi80 . От презентацията Programming-For-Beginners-Course-Intro това е единствената информация относно крайния изпит на 24ти април . 

0
TheLaw avatar TheLaw 4 Точки

1 Въпросче само да попитам ако може ?

Та на изпита на 24.04.16

Какво трябва да носят кандидат-студентите необходим ли е личен лаптоп и тн.

 Както и с какви неща трябва да разполагат (освен знанията в главите си) и има ли възможност да ползват нещо с което да се подсетят ако забравят нещо /като Интернет например/ понеже както сами сте казвали в лекциите си един разработчик няма как да знае всичко той учи по нещо ново всеки ден на работа, а ако забрави винаги  MSDN е на помощ ! Благодаря.

0
Thenis avatar Thenis 219 Точки

Препорачително е да си носиш лаптоп. Има настолни компютри в залата, но са ограничени. Можеш да използваш Интернет и всякаква документация. Единстено не можеш да преписваш или да постваш в форуми за дадена задача.

1
borislav9212 avatar borislav9212 745 Точки

Препоръчително е също така, да си носиш кариран лист и химикал, за да може да си чертаеш пишеш формули и  т.н.

1
NikolaiSandev avatar NikolaiSandev 0 Точки

Искам да използвам поста и да попитам и аз нещо: има ли ограничение материалите, които ползвам кога ги свалям от интернет?
Ще мога ли по време на самия изпит да изтеглям презентации, файлове или трябва да съм си свалил всичко преди началото на изпита ?

0
ppepii avatar ppepii 0 Точки

Доколкото разбирам, всеки с успех 97%+, за който и да е от двата изпита, може да кандидатства за стипендия. Въпросът ми е - ако изкарам над 97% на изпита Programming Basics, по-голям ли е шансът да се класирам за стипендия, от хората изкарали над 97% на междинния изпит и под 97% на Programming Basics?

0
15/04/2016 14:25:08
Radevatns avatar Radevatns 34 Точки

До колкото съм разбрал с всички изкарали над 97% има интервюта и събеседване, като основното за което се определя дали да вземеш стипендия е това колко време си готов да отделяш в писане на задачи за изпити, четене на лекции, проверки на чужди домашни, работа като ментор и тн. Ако нямаш време, което да отделяш на административната дейност няма много значение дали си изкарал на единя или на двата изпита над 97%

@fiherLuci Стипендията ти я дават СофтУни. При добро представяне съдействат за връзка с работодатели, но това няма отношение към парите които си взел.

 

0
georgi.yazovaliiski avatar georgi.yazovaliiski 9 Точки

За тренировъчния изпит на клипа се казва, че паролата е "trenirovka", но не ми я приема като я въведа. Правилно ли съм разбрал?

1
borislav9212 avatar borislav9212 745 Точки

Да такаva беше паролата за петъчната група, но след това я промениха за съботната група и не я знам, Аз влезнах с "trenirovka" в петък и ме сейфа с нея. Виж дали влизаш ]в Sample , да не си объркал без да искаш.

0
georgi.yazovaliiski avatar georgi.yazovaliiski 9 Точки

Проверих и пробвах многократно - няма достъп и ми дава "incorrect password".

0
borislav9212 avatar borislav9212 745 Точки

Пробвай с "podgotovka".

0
DenitsaDremsizova avatar DenitsaDremsizova 3 Точки

Имам въпрос във връзка със сертификатите. В сайта на SoftUni прочетох това:

" Сертификат - сертификат за курс на СофтУни се издава след успешно преминат изпит, при оценка 5.00 или по-висока. "

Това важи ли и за нивото преди приемния изпит и ако да, принципът за взимане на сертификат за нивото същият ли е като при стипендията - взима се по-високата оценка от изпитите Coding101 и Programming Basics (в случай че си се явил и на двата, разбира се)?

0
Можем ли да използваме бисквитки?
Ние използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Можете да се съгласите с всички или част от тях.
Назад
Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият. Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание. Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Рекламни
Използваме бисквитки, за да измерваме маркетинг ефективността ни, броене на посещения, както и за проследяването дали дадено електронно писмо е било отворено.