Как да се подготвите за Programming Basics - полезни съвети и въпроси

Здравейте,

В тази тема целим да ви покажем как да се подготвите пълноценно за първото (а и всяко следващо занятие) от Programming Basics курса. В мейлите за одобрена кандидатура всички имат прикачен .pdf файл, който също ще ви даде важна информация - препоръчваме на всички да се запознаят с него.

За всички приети нещата започват с това да се запишат за група (би трябвало да имате системно съобщение).

1. Подготовка: Ще е нужно да подготвите своя лаптоп (препоръчително е да носите такъв) като инсталирате:

За курс на C# 

 

За курс на Java:

За курс на JavaScript:

За всички:

  • Препоръчително е да се запознаете поне на базово ниво как да използвате командния ред на операционната си система.
  • Носете голяма доза мотивация и веселие с вас на всяко занятие.

2. Кога и къде: Страницата на курса и мейлите, които сте получили, както и групата, а която сте се записали ще ви помогнат да разберете къде ще се провеждат занятията ви и в колко часа. Можете да видите как да стигнете до сградата на СофтУни от страницата "Контакти", където пише и как можете да използвате градския транспорт, за да стигнете до нас.

3. Как да стигнете до залата: В сградата има 3 зали (като 4-тата се строи). Към момента ще можете да се объркате между Code Ground, Open Source и Inspiration Lab. Първата от тях ще видите още като влезете в сградата. За вторите две ще трябва да се качите до Game Bar-a - (голяма бяла врата на втория етаж) и да стигнете до рецепцията. Зад самата рецепция има още едно стълбище, което ще ви отведе до 2-те други зали - Open Source отляво и Ispiration Lab отдясно. Всичко е надписано, а и можете да попитате хората около вас. 

4. Първо занятие: Ако имате разпределено място в залата, то вие ще можете да се ориентирате към него чрез стикерите на масите.На първото занятие ще ви бъде обяснено всичко за това как ще протече курса и какво ви предстои като студент на СофтУни. Не се притеснявайте да питате - колко и глупав да си мислите, че е въпроса, ние ви приканваме да питате смело и да ангажирате асистентите в залата с всичко, за което имате нужда от помощ. 

5. Упражнения:

  • За студентите в присъствена форма е задължително да решават упражненията, дадени в judge системата и да предават решенията си навреме. Ако до третото занятие не са постигнали 80% успех с домашните си, то те ще бъдат прехвърлени в онлайн форма на обучение.
  • За студентите в онлайн форма на обучение е желателно да да решават упражненията, дадени в judge системата, но това няма да играе голяма роля в крайната им оценка

6.Изпит: За изпитът ще ви бъде напомняно и обяснявано постоянно. Ще можете да го виждате в календара, презентациите и т.н. За него ще можете да се готвите още от началото на курса, но самото обучение ще включва потготовки за изпит. 

 

Това е основната част от информацията, която може да ви е нужна. За всичко, което може да е пропуснато приемам предложения в коментарите, а за всички частни въпроси си има отделни теми/секция (в краен случай можете да използвате тази).

Искрено ви пожелаваме успех и много щастливи моменти по време на обучението ви в СофтУни! :)