Домашно за Фотошоп
Здравейте,
Имам проблем да си кача домашното. Дори ZIP файла ми е голям 25 МВ и не мога да го кача.
Как да процедирам?
Здравейте,
Имам проблем да си кача домашното. Дори ZIP файла ми е голям 25 МВ и не мога да го кача.
Как да процедирам?
Здравей,
Ако говориш за първата домашна, която трябваше да изпратим до днес, най-вероятно .PSD (Photoshop разширение) файл-а е с много голяма резолюция.
Аз имам същия проблем, когато се опитвам да запазя файл-а като .PNG, затова в такива случай можеш да запазиш файл-а като .JPEG и след задаване на място за запазване на файл-а, ще излезе прозорче на което има качество от 1 до 12 (ако не се лъжа), също така има и поле, което ти показва размера на файл-а след намаляне на качеството. Ако го намалиш на 8-9 от 12, би трябвало да нямаш проблем с големината на файл-а даже след архивиране :)
Здравейте :)
Тъй като не успях да намеря конкретна тема за 2-та домашна, ще използвам тази.
Когато започна с 3-та задача .. всичко е ОК .. само че това накрая със ззапазването на изображението за печат направо ме стресира. :Д
Когато направя нещата (по начин който аз си мисля че е правилен), картинката се смачква ..
Въпроса ми е ..
"Запишете кадъра с основа 100 мм, 300 ppi" .. основа 100 .. значи да направим width = 100mm, като тикчето за запазване на пропорциите е включено? а 300ppi е 300px/inch ?
Смисъл .. само искам да се уверя че съм разбрала правилно, защото на лекцията доста наблегнаха на това ..
Точно така. Width = 100 mm, височината – колкото стане, пропорционално. PPI е пиксели на инч.
Супер. Благодаря! :)
Качваш го на облак в pCloud, архивираш текстов фаил с линк към това което искаш да покажеш, и изпращаш архивирания текстов фаил съдържащ линка. Дано съм ти бил от полза.
Това с качването на текстов файл се оказа, че не е най-подходящият вариант. Писах вече тук.
Много благодаря. Сега ще пробвам
Здравейте,
Гледах, че колегите от ноемврийския курс са си качвали картинките от домашните във форума. :)
Ние дали да не направим същото? Тук могат ли да се постват имиджи или трябва да се дава линк към свободен хостинг?