Софтуерно Инженерство
Loading...
+ Нов въпрос
vancho avatar vancho 430 Точки

Problem 17. * The Heigan Dance

Здравейте, може ли някой да даде едно рамо, че цял ден се мъча. Или нещо не мога да схвана условието или аз бъркам. Но според това което съм разбрал от условието, това съм сътворил като алгоритъм. Явно нещо не е уточнено добре и не мога да разбера кое е. Нулевите тестове и един ми минават. Дава ми само 10 точки. http://pastebin.com/mn3sUHD7 . Издирвах тестовете, но ги няма. Видях, че задачата е давана на изпит на 15.11.2015 (https://softuni.bg/forum/answers/details/21665). Но в този изпит, задачата я няма.

Тагове:
-1
Java Advanced 25/05/2016 17:44:39
kaloyannikov avatar kaloyannikov 531 Точки

На първо четене никъде в цикъла не четеш нов ред . Също така , ако играча не е в range-а на магията не трябва да се мъчи да се мести.

0
25/05/2016 18:20:37
vancho avatar vancho 430 Точки

Ами четенето, го правя във While-a, а ако не е в обхвата, по-долу правя проверка с посоките.

-1
kaloyannikov avatar kaloyannikov 531 Точки

Не си разбрал явно . Ако примерно първия удар е  0 5  . Играча е на безопасно място и не се опитва да се мести наникъде . На следващата итерация той пак си е на 7 7 . А ти го местиш и той става на позиция  6 7 . 

Също така защо когато health-a на heigan падне под 0 правиш позицията на играча да е като последния удар (dmgRow, dmgCol) ? 

 

 

0
vancho avatar vancho 430 Точки

Благодаря. Да, явно не съм разбрал, но условието е неясно написано. Като имам време ще го преправя кода. Написал съм го както съм го разтълкувал.

-1
AntyfrizZz avatar AntyfrizZz 238 Точки

Здравей!

Прегледах ти кода на бързо, но не мисля че си хванал точно какво трябва да стане. (ако съм разбрал всичко както трябва)

1вите 2 неща, които трябва да направиш на всеки ход са да вкараш дмг на Хейган (не знам дали така се чете :Д) и ако от предния ход си останал на облак, да си вкараш дмг и на теб. Ако след тези 2 манипулации един от 2мави е умрял (или и 2ма ви - тук може и 2мата да умрете едновременно), брейкваш и принтираш.

След това проверяваш къде удря Хейган. Ако можеш да мръднеш, избягваш демиджа изцяло. Ако не можеш, ми не можеш, стоиш на едно място. Ако хейган те е ударил проверяваш да не би да си умрял и ако не си - продължаваш. И така. Обясних го много дебилно и на бързо. Ако има нещо неясно може да питаш.

Поздрави!

0
vancho avatar vancho 430 Точки

Според условието, на всеки цикъл се добавя damge, към Heigan със стойност от инпута, а ако играча е в облак се махат допълнително още толкова (колкото е стойността на damage-a на облака и после облака изчезва) от damage-а на играча. Поне така пише в условието.

-1