[Technical Issue] PhpStorm - как се дебъгва в браузъра?
Закъсах го с тоя Сторм, гледах видеото на Наков, гледах видеото на Вл. Георгиев - и двете видеa завършват с "ами след почивката ще ви покажа как става, като го разгадаем" и следващите видеа почват с "това е цикъл, това е променлива". Кажете ми, моля, има ли някъде из видеата показано как да пуснем дебъгване в браузъра? Докарах го до дебъгване на конзолата, но браузърът ми забива с "Изчакване на отговор от localhost" Сайтът на JetBrains също никак не помогна, имам чувството, че половината го изчетох :D
Аз го подкарах след 3часа играчка.... пуснете в PHP.ini файла
xdebug.remote_enable = 1
Аз съм го била подкарала просто си мислех ,че web дебъгването работи по по-различен начин .Благодаря все пак :))
Хей, как го настройваш конзолно? Моля те, обясни ми :(
Ами сега прочетох ,че си прегледала и видеото от лекцията на Наков .Web дебъгване реално като в конзолата ред по ред няма доколкото аз разбрах/има един бутон за слушане на порта и направени промени ,но той явно работи когато си иска или поне при мен /.Напр: for цикъла се зарежда в web страницата едва след като минат всички итерации.За минаване през всеки ред дебъгвам конзолно.
Като цяло трябва да имаш 2 конфигурации - web debug /за зареждане на страницата/ и phpscript /за реално дебъгване и следене на променливи/.
ПС : конфигурация за конзолно дебъгване: линк
Това го разбрах, благодаря ти, обаче не мога да се sправя с идентификатора - от интернет разбрах, че се използва Vagrant, но не мога да го настроя - ето какво се получава: link. Дава error, съответно не мога да настроя това, което се изисква: link2... Относно xDebug - махнах конетарите в .ini ...