Софтуерно Инженерство
Loading...
direwolf avatar direwolf 13 Точки

Зарядни за мобилни устройства в парковете

Здравейте!

От известно време разработваме един проект - соларни зарядни за мобилни устройста, които да поставяме в близост до пейките в парка. Идеята е като излезем на спокойствие в някой парк, да можем да си заредим телефона, използвайки чиста слънчева енергия.

Ще се радвам ако споделите мнение/feedback, както и да предложите от кои места за отдих в София да започнем работа.

Facebook страница

Уеб сайт

Тагове:
20
Общи приказки 15/03/2015 22:40:52
iliev72 avatar iliev72 145 Точки

Идеята супер и само който ползвал такова зарядно може да разбере smile

А на който му се почива от забързаното ежедневие качва кола/автобус/влак и отива там където няма мобилни комуникации за да си почине истински.

Рядко се разхождам из парковете защото пролетта/лятото/есента не слизам от колело.

Въпроса ми е следният.Имам такова зарядно повече от 5г , но вече батерията на телефона ми стана прекалено голяма за това зарядно има ли начин това да се промени и да продължа да го ползвам или трябва да си търся ново ?!

0
direwolf avatar direwolf 13 Точки

Ами най-лесният начин да се провери е като сравниш колко А (ампера) са соларното и оригиналното зарядно устройство. Ако соларното е с по-малка сила, съответно не може да смогне да зареди батерията на телефона.

Друг вариант е - соларните панели имат определен живот, взависимост от вида и материала, от който са изградени. Има вероятност панелът да се е амортизирал с годините. Може на се направи измерване на напрежението и тока, който подава с подходящия мултицет :)

0
iliev72 avatar iliev72 145 Точки

Поне според проблема е капацитета на батерията.

Имаче оригиналното зарядно на телефона е 5V/700mA , а соларното е 5.5V/800mA.

Капациета на батерията на соларното зарядно е 1800mA/h , но батерията на телефона е 3100mA/h.

Дали това е проблема ?!

0
direwolf avatar direwolf 13 Точки

Има голяма вероятност да е това причината - ако се разчита само на батерията на зарядното - тя няма как да задоволи телефона. Ако се използва като buffer - да се зарежда телефона, докато зарядното е изложено на слънце - по-скоро панела няма да има този капацитет да смогне да зарежда телефон (понеже батерията на телефона е бързозареждаща се и има доста по-голяма консумация). Оттам напрежението бързо пада и телефона спира да се зарежда. Та, в този случай мога да препоръчам зарядно с мощност равна или по-голяма на тази на оригиналното зарядно.

0
iliev72 avatar iliev72 145 Точки

Работата отива към нова соларно зарядно frown

0