Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият.
Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание.
Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Здравей,
Радваме се, че ще ни обърнете и на нас малко внимание.Хубаво сте решили да се решават по няколко задачи и да се качват, това ни беше и идеята на нас. Незнам дали да не се направи някаква тема за курса и там всички колеги онлайн да казват с кои задачи имат проблем и да се решават и те и после да се качват.Може да се определи примерно след края на домашното като му свърши срока да се качът с видио задачите които са ни затруднили през седмицата.
Извинявам се, но искам да те попитам и как да си искарам документацичта в нет бинс. Примерно за принтф като дам контол и спес и ми излиза прозорчето, но ми пише, че не е намерена документация.
Под Linux или Windows е проблемът?
linux
Отвори горе от лентата Tools -> Options и в Edtitor таба -> Code Completion виж дали Auto Popup Documentation е включено.
Отделно виж от Keymap таба за Show Code Completion Popup дали се отваря с Ctrl + Space.
Auto Popup Documentation е включено и Show Code Completion Popup си отваря с Ctrl + Space.
Но пак ми излиза прозорчето празно и ми пише, че не е намерена доцументация.
Здравей, аз сум с Ubuntu, всичко е на EN обаче ... като искам да изпринтирам "char" с %с ми дава ? имаш ли представа от какво е? Само с тази комбинация ми прави проблем. Със %s всичко си е ОК. Предполагам че е някаква локална настройка. И Google незнае. Каза питай Наско :)
Поздрави.
@kPaCuu, отиди на Tools->Optiona->C/C++->Build Tools и дай Restore Defaults. В същото меню отиди на Code Assistance таба и дай Reset Settings. Също така виж дали не пишеш във файл, който е excluded from build (това е в случай, че държиш няколко файла в един проект).
@gdikovg, Нали символът в char-a е ASCII, а не от някоя друга азбука?
@a_rusenov , Направил съм всичко както си го описал , но все още ми дава "No documentation found."
Маркирам примерно printf и показва , че не намира никаква документация.
Window -> IDE Tools -> C/C++ Documentation ще ти отвори отделен прозорец за документацията. И там ли е така? Коя версия на NetBeans ползваш - C/C++ или универсалната?
Мда и там е също empty.
Версията ми е 8.0.2 и е само за C/C++.
След ресетовете при мен проработи. Благодаря за отделеното време.
Затвори Netbeans изцяло и изпълни това, за да му намерим кеша:
Ако видиш netbeans директория, изтрий я с:
След това отваряш Netbeans пак, пробваш и пишеш какво е станало. :D
@a_rusenov , Благодаря много всичко вече е ОК
Това е снмка от проблема ми: https://www.dropbox.com/s/snivsuievmlzca5/screen.jpg?dl=0
Символът не е от ASCII таблицата. Примерно когато пишех на C# с кирилица и не си си сменил UTF ми излизаше подобен символ.
Използваш грешни формати за печат. Замени %c с %s и би трябвало да нямаш проблеми.
Някой, дали знае, защо малко след като съм работил и отворил нет бинс немога да използжам символите. Например които са с командата шифт или просто точка.
Благоаря ти, но си открих грешката. А тя беше че чета с "" и принтирам char, след като го зачепих и използвах '' и чета чар всичко си е ок.
Обаче сега ми се появи друг проблем:
Чета от конзолата стринг, дебъгвам и със слеващата стъпка да прочета индексите на масива ме прехвърля в "Disassembly" и ми дава там да дебъгвам. Някой знае ли как се оправя ?
Благодаря и поздрави
Извинявай те малко наспамих форума, нета ми завися. Съжалявам
Здравейте Трейнер ,
Днеска имам следния проблем : Като отворя NetBeans на ново , зарежда ми го , но го нямам като стартирана програма на фонов режим.
Защо може да се случва така ?
Поздрави